Interfisc | Met PAGO of PMO grip op bedrijfsrisico's | Interfisc-Arbo
8161
page-template-default,page,page-id-8161,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO)

 

Het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) geeft u grip op de risico’s die het werken bij uw bedrijf met zich meebrengen

Als werkgever moet u uw medewerkers regelmatig een arbeidsgerelateerd onderzoek aanbieden. Dit Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO, bij een uitgebreidere vorm ook wel PMO genoemd), is gericht op het regelmatig onderzoeken van de risico’s die het werken voor uw bedrijf voor de gezondheid van uw werknemers met zich meebrengt. Uiteraard met als doel om klachten zo vroeg mogelijk te signaleren en daarmee ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen of beperken.

Wat wordt er onderzocht tijdens een PAGO?

De inhoud van het PAGO kan per branche verschillend zijn en moet relevant zijn voor de aard van de werkzaamheden. In veel collectieve arbeidsovereenkomsten worden dan ook branche-specifieke eisen gesteld aan het PAGO.

Wanneer zet u een PAGO in?

Het PAGO vloeit meestal voort uit een uitgevoerde Risico-Inventarisatie & Evaluatie maar kan ook geadviseerd worden op basis van andere informatie waarover wij als arbodienst beschikken, zoals uit de verzuimbegeleiding of het Arbeidsomstandighedenspreekuur.

Wat is het voordeel?

Naar aanleiding van een door één van onze deskundigen uitgevoerd PAGO helpen wij uw werknemers (op individueel niveau) en uzelf als werkgever (op groepsniveau) om grip te krijgen op de risico’s die er binnen uw bedrijf zijn. Het PAGO is een krachtige tool die u kunt inzetten om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en het ziekteverzuim binnen uw organisatie terug te dringen.