Interfisc | Ervaringen van werkgevers met onze internationale salarisadministraties
7620
page-template-default,page,page-id-7620,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

De ervaring van Weir Minerals

 

Sabine Tournel,

Office manager van Weir Minerals Ltd
in de Benelux

'Interfisc biedt het gemak van één aanspreekpunt'

“We zijn al tien jaar klant bij Interfisc. In het begin zat ons kantoor nog in Venlo, nu werken we vanuit Nederweert. Wat ons vooral bevalt is dat we bij Interfisc één aanspreekpunt hebben. Interfisc verzorgt voor ons de payroll activiteiten, de internationale verloning en ook onze verzuimverzekeringen.

Dat Interfisc Nederlandse en Belgische juristen in dienst heeft is een meerwaarde,
er zijn namelijk enorme verschillen in het arbeidsrecht.

We werken plezierig samen en hebben veel contact met de mensen van payroll en met het juridische team. We hebben Interfisc de afgelopen jaren al vaak om advies gevraagd. Bijvoorbeeld over hoe we een goed arbeidscontract kunnen opstellen en hoe we een contract het best kunnen beëindigen. We hebben veel Nederlanders in dienst en als Belgen verwonderen we ons over de stevige positie van Nederlandse werknemers. Dat is in België anders. Wij hebben als werkgever in Nederland echt heel wat na te komen. Het is moeilijker om contracten op te zeggen of te verlengen, er wordt een zeer actieve rol van ons verwacht bij de re-integratie van zieke werknemers, zelfs als zij inmiddels uit dienst zijn, en ook de doorbetaling van loon bij ziekte is in Nederland anders. Het arbeidsrecht is een vak apart en we willen de zaken voor onszelf en voor onze medewerkers zo goed mogelijk regelen. Het is fijn dat Interfisc ons daarbij helpt.

Onze vestiging is te klein voor een eigen P&O-afdeling. Daarom besteden we de salaris- en verzuimadministratie uit aan Interfisc. We hadden onze verzekeringen ook bij een grote verzekeraar kunnen onderbrengen, maar het gemak van één partner bij wie we ook terechtkunnen voor specialistische juridische kennis is voor ons doorslaggevend in onze keuze voor Interfisc.”