Ga naar de inhoud

Interfisc Nederland

Personeel in meerdere landen

Personeel in meerdere landen? Wij bieden u één aanspreekpunt voor alle landen zodat u snel kunt schakelen en geen tijd verliest!

Ongeacht of u als werkgever in dat land wel of niet een eigen vestiging heeft, moet u dus op de hoogte zijn én blijven van deze regels. Wij hebben deze kennis in huis en houden u op de hoogte van wijzigingen.

Bij de meeste HR- of finance afdelingen neemt het verwerken van de maandelijkse salarisadministratie veel tijd in beslag. Zeker wanneer u lokaal personeel heeft in meerdere landen, is het een uitdaging om al uw internationale salarisadministraties up-to-date te houden en om op de hoogte te blijven van wijzigingen. Laat staan om de vragen van uw werknemers daarover te beantwoorden.

Enkele voordelen van multi-country payroll via Interfisc:

Interfisc houdt uw salarisadministraties up-to-date en zorgt ervoor dat de belastingen & sociale verzekeringspremies tijdig aan de juiste instanties worden afgedragen. Salarisadministratie via Interfisc geeft u de zekerheid dat alle reguliere administratieve verplichtingen automatisch in gang gezet worden, zonder dat u daar zelf naar om hoeft te kijken. Inclusief zaken als:
  • de communicatie met officiële instanties
  • aangiften én afdrachten van loonbelasting en/of sociale verzekeringen
  • betaling van het nettoloon aan uw personeel

Werken uw medewerkers in meerdere landen?

Dan wilt u op voorhand weten welke gevolgen dit heeft voor de salarisadministratie.

Let op: Elke situatie van grensoverschrijdend werken is anders! Bovendien is het niet altijd zo dat de belastingen en premies in één en hetzelfde land moeten worden afgedragen. Zorg ervoor dat u en uw werknemers niet voor verrassingen komen te staan. En voorkom boetes of naheffingen in binnen- en buitenland.

Bij grensoverschrijdend werken brengen wij de gevolgen voor u in kaart en zorgen ervoor dat de belastingen & premies tijdig én in het juiste land worden afgedragen.

Lees meer over veel voorkomende situaties zoals internationale detachering, grensarbeiderschap of salary-split.

De lokale regels zijn in elk land anders!

Op lokaal personeel in het buitenland zijn in principe de lokale regels van dat land van toepassing.

Grofweg zijn ze in te delen in de volgende aandachtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Sociale zekerheid
  • Belastingen
  • Compensation & benefits (verzekeringen, vergoedingen, auto’s, telefoons)
  • Welzijn, veiligheid & gezondheid
  • Cultuurverschillen

Alleen een loonstrook is niet voldoende

Naast het verzorgen van uw salarisadministraties, zorgen wij er ook voor dat u op de hoogte bent en blijft van overige werkgeversverplichtingen in het buitenland, die hieruit voortvloeien. Uiteraard bieden wij er passende oplossingen voor, zoals:

Aan de slag!

Hieronder kunt u onze factsheets Personeel in het buitenland downloaden, met informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en België. Leest u de informatie liever in het Frans, Engels of Duits? Klik hier om de factsheets te downloaden in een taal naar keuze.

In welke situatie van internationale tewerkstelling u ook verkeert, er rijzen altijd wel vragen over welke regels er van toepassing zijn en welke consequenties de internationale tewerkstelling heeft voor de personeelsadministratie. Maak een keuze uit onderstaande thema’s om daar meer over te lezen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier