Interfisc | Starten over de grens - Interfisc helpt u bij het zaken doen in het buitenland
6955
page-template-default,page,page-id-6955,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Starten over de grens

Pageslider Arnhem
 

Meer lezen:

Hieronder vindt u informatie over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk:

Heeft u vragen?

Neem dan direct contact met ons op:

Om succesvol zaken te doen in het buitenland, is het belangrijk om de juiste aanpak te kiezen

Een lokale vertegenwoordiger in dienst nemen

Veel bedrijven kiezen ervoor om een eigen vertegenwoordiger in dienst te nemen, die woont en werkt in dat land. Met als voordeel dat deze de markt kent en op de hoogte is van de do’s & don’ts.

Neemt u uw eerste werknemer in dienst in een ander land, dan leert onze ervaring dat u behoefte heeft aan begeleiding en advies. U onderhandelt immers met een potentiële werknemer die de van toepassing zijnde regels misschien wel beter kent dan uzelf!

De meeste landen kennen, naast de wettelijke regelingen, aanvullende regelingen waarmee u bepaalde werkgevers- & werknemersrisico’s afdekt.

Het uitsluitend afdragen van de wettelijke (sociale zekerheids)bijdragen en het uitreiken van een loonstrook is niet toereikend om enerzijds een werknemer te motiveren en binden en om anderzijds uw eigen risico’s af te dekken.

Gaat u een eigen vestiging opzetten?

Indien u een werknemer in dienst neemt, is het niet altijd noodzakelijk om een lokale vestiging op te zetten. In sommige gevallen is verstandig om dat wél te doen of kan een eigen vestiging tot fiscaal voordeel leiden. In zo’n geval nemen wij u graag de oprichtingsformaliteiten en administratieve verplichtingen uit handen.

Waarmee moet u rekening houden?

Uiteraard zijn er internationale afspraken gemaakt over zaken doen in het buitenland. Toch kunt u niet om de lokale wetgeving heen wanneer u een vestiging opzet of personeel in dienst neemt. Ongeacht in welk land u gaat starten, zult u zich dus moeten verdiepen in de lokale regels omtrent:

 • Arbeidsrecht
 • Belastingen
 • Sociale zekerheid
 • Compensation & benefits (verzekeringen, vergoedingen, auto’s telefoons)
 • Welzijn, veiligheid & gezondheid

Wij hebben deze kennis in huis, brengen de werkgeverskosten voor u in kaart en nemen u uw administratieve werkgeversverplichtingen uit handen.

Waarom kiezen voor Interfisc?

Interfisc is uw persoonlijke & internationale HR, Payroll en Finance Team, wij bieden u:

 • Kennis van lokale & internationale wetgeving over het opzetten van een bedrijf & compliance, arbeidsrecht, belastingen, sociale zekerheid, employee benefits & veiligheid & gezondheid
 • Eén persoonlijk loket voor al uw vragen over diverse landen
 • Begeleiding van A tot Z bij al uw stappen over de grens
 • Wij houden u op de hoogte van wijzigingen in de lokale wetgeving in diverse landen, aangevuld met praktische oplossingen zodat u de wijzigingen meteen kunt doorvoeren in de praktijk
 • Voor België en Nederland hebben wij een eigen kantoor waar onze specialisten voor u klaar staan
  op het gebied van:
  Zaken doen in België
  Zaken doen in Nederland

Bent u nog niet zover om de stap over de grens te wagen?

Bent u nog op zoek naar de juiste medewerker of naar een passende bedrijfsruimte in het buitenland? Neem dan contact op zodat wij u kunnen doorverwijzen naar één van onze partners.