Ga naar de inhoud

Interfisc Nederland

Home » Starten over de grens

Starten over de grens

Starten over de grens

Om succesvol zaken te doen in het buitenland, is het belangrijk om de juiste aanpak te kiezen

Het uitsluitend afdragen van de wettelijke (sociale zekerheids)bijdragen en het uitreiken van een loonstrook is niet toereikend. Enerzijds niet motiverend voor uw werknemer, anderzijds onvoldoende om uw eigen werkgeversrisico’s af te dekken.

Een lokale vertegenwoordiger in dienst nemen

Veel bedrijven kiezen ervoor om een eigen vertegenwoordiger in dienst te nemen, die woont en werkt in dat land. Met als voordeel dat deze de lokale markt kent en op de hoogte is van de do’s & don’ts.

Neemt u uw eerste werknemer in dienst in een ander land, dan leert onze ervaring dat u behoefte heeft aan begeleiding en advies. U onderhandelt immers met een potentiële werknemer die de lokale regels misschien wel beter kent dan uzelf!

Bovendien kennen de meeste landen, naast wettelijke regelingen, aanvullende regelingen waarmee u bepaalde werkgevers- & werknemersrisico’s afdekt.

Gaat u een eigen vestiging opzetten?

Indien u een werknemer in dienst neemt, is het niet altijd noodzakelijk om een lokale vestiging op te zetten. In sommige gevallen is het verstandig om dat wél te doen of kan een eigen vestiging tot fiscaal voordeel leiden. In zo’n geval nemen wij u graag de oprichtingsformaliteiten en administratieve verplichtingen uit handen.

Waarmee moet u rekening houden?

Uiteraard zijn er internationale afspraken gemaakt over zaken doen in het buitenland. Toch kunt u niet om de lokale wetgeving heen wanneer u een vestiging opzet of personeel in dienst neemt. Ongeacht in welk land u gaat starten, zult u zich dus moeten verdiepen in de lokale regels omtrent:

  • Arbeidsrecht
  • Sociale zekerheid
  • Belastingen
  • Compensation & benefits (verzekeringen, vergoedingen, bedrijfswagens, telefoons)
  • Welzijn, veiligheid & gezondheid
  • Cultuurverschillen
Wij hebben deze kennis in huis, brengen de patronale lasten voor u in kaart en nemen u uw administratieve werkgeversverplichtingen uit handen.

Bent u nog niet zover om de stap over de grens te wagen?

Bent u nog op zoek naar de juiste medewerker of naar een passende bedrijfsruimte in het buitenland? Neem dan contact op zodat wij u kunnen doorverwijzen naar één van onze partners.

Aan de slag!

Hieronder kunt u onze factsheets Personeel in het buitenland downloaden, met informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en België. Leest u de informatie liever in het Frans, Engels of Duits? Klik hier om de factsheets te downloaden in een taal naar keuze.

In welke situatie van internationale tewerkstelling u ook verkeert, er rijzen altijd wel vragen over welke regels er van toepassing zijn en welke consequenties de internationale tewerkstelling heeft voor de personeelsadministratie. Maak een keuze uit onderstaande thema’s om daar meer over te lezen:

Gerelateerde thema's

vijf pijlers NL

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier