Interfisc | Starten over de grens - Interfisc
3288
page-template-default,page,page-id-3288,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Starten over de grens

Pageslider Arnhem
 

Het is niet altijd noodzakelijk om een lokale vestiging op te zetten als u uw eerste werknemer in het buitenland in dienst neemt, wist u dat?

In sommige gevallen is het opzetten van een vestiging weliswaar verstandig of kan een eigen vestiging tot fiscaal voordeel leiden. In zo’n geval nemen wij u graag de oprichtingsformaliteiten en administratieve verplichtingen uit handen. Onze ervaring leert dat u bij het starten over de grens behoefte heeft aan begeleiding en advies. U onderhandelt immers met een potentiële werknemer die de van toepassing zijnde regels misschien wel beter kent dan uzelf!

 

De meeste landen kennen, naast de wettelijke regelingen, aanvullende regelingen waarmee u bepaalde werkgevers- & werknemersrisico’s afdekt. Het uitsluitend afdragen van de wettelijke (sociale zekerheids)bijdragen en het uitreiken van een loonstrook is niet toereikend om enerzijds een werknemer te motiveren en binden en om anderzijds uw eigen risico’s af te dekken.

Kortom, ongeacht in welk land u gaat starten, zult u zich minimaal moeten verdiepen in de lokale regels omtrent:

  • Arbeidsrecht
  • Belastingen
  • Sociale zekerheid
  • Compensation & benefits (verzekeringen, vergoedingen, auto’s, telefoons)
  • Welzijn, veiligheid & gezondheid

Wij hebben deze kennis in huis, brengen de werkgeverskosten voor u in kaart en nemen u uw administratieve werkgeversverplichtingen uit handen. Bovendien houden wij u op de hoogte van wijzigingen in de lokale wetgeving.

Lees onze serie factsheets over personeel in het buitenland (beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels of Duits) met informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in de volgende landen:

Bent u nog op zoek naar de juiste medewerker of twijfelt u over de gewenste constructie om uw producten in het buitenland op de markt te brengen? Neem dan contact op zodat wij u kunnen doorverwijzen naar één van onze partners.