Interfisc | Ervaringen van werkgevers met onze internationale salarisadministraties
7491
page-template-default,page,page-id-7491,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

De ervaring van Heuver Den Ham

 

Gert-Jan Haarman,

HR manager van Heuver Den Ham BV
in Hardenberg

'Interfisc is ons eigen vertrouwde aanspreekpunt in het buitenland'

“Wij hadden al een eigen bedrijfsonderdeel met medewerkers in Duitsland, daarvoor verzorgt een lokaal bureau in Duitsland net bij ons over de grens de salarisadministratie. Dit bevalt en wij spreken in onze regio goed Duits. In enkele andere landen hadden wij medewerkers in loondienst en waren wij op zoek naar een partij die de spil is tussen de lokale providers die de salarisadministratie verzorgen. Kortom een partij die kort op de bal zit en snel kan schakelen in die landen. Toen er een Franse medewerker bij kwam in onze organisatie zijn wij met Interfisc in contact gekomen en na ze ontmoet te hebben op een seminar over regelgeving- en fiscale gevolgen van werken over de grens zijn we gaan samenwerken.

Wij hebben met hen de mogelijkheid besproken om de coördinatie van onze Belgische, Franse & Britse payrolls aan hen uit te besteden, zodat wij elke maand sneller klaar zijn en nog maar met één partij hoeven te schakelen wanneer we vragen hadden.

Wij zijn met hen in zee gegaan, hebben achtereenvolgens de payrolls van verschillende landen aan hen overgedragen en ervaren dat het prettig is om één aanspreekpunt te hebben voor meerdere landen. De afspraken zijn helder en de medewerkers zeer behulpzaam & vriendelijk. Daarnaast hebben wij ervaren dat Interfisc een hoge bereidwilligheid heeft om met ons mee te denken, ook wanneer wij in een ander land van start gaan. Zeker voor landen als Frankrijk & Italië, waarvan wij zelf de talen niet spreken en de regels niet kennen, is het fijn dat Interfisc daarvoor ons eigen vertrouwde aanspreekpunt is.”