Interfisc | Arbeidsomstandighedenspreekuur bedrijfsarts | Interfisc-Arbo
8154
page-template-default,page,page-id-8154,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Arbeidsomstandighedenspreekuur

 

Ons arbeidsomstandighedenspreekuur maakt het mogelijk om verzuim te voorkomen en duurzame inzetbaarheid te bevorderen

Het arbeidsomstandighedenspreekuur is één van de wettelijke werkgeverstaken. Samen met de andere arbo-oplossingen kan dit spreekuur bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden van uw werknemers.

Wat is het arbeidsomstandighedenspreekuur?

Sinds 2017 hebben werknemers een wettelijk recht om een afspraak te maken voor het arbeidsomstandighedenspreekuur van de bedrijfsarts (ook wel open spreekuur genoemd). Tijdens dit spreekuur kan een werknemer de bedrijfsarts consulteren over individuele, persoonsgerichte gezondheidsvragen in relatie tot het werk.

Hoe werkt het arbeidsomstandighedenspreekuur?

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers van dit wettelijke recht op de hoogte zijn én dat ze er gebruik van kunnen maken. Omdat het open spreekuur in principe anoniem plaatsvindt en geen toestemming vereist van de werkgever is het belangrijk dat werknemers eenvoudig toegang hebben tot informatie over de werkwijze. Deze informatie kunt u bijvoorbeeld opnemen in het verzuimprotocol, dat werknemers ontvangen als onderdeel van de arbeidsovereenkomst.

Wat is het voordeel?

Dankzij het anonieme karakter is het arbeidsomstandighedenspreekuur een laagdrempelige en effectieve manier om beginnende klachten en voor de werkgever onzichtbare problemen binnen de organisatie te signaleren en daarmee verzuim te voorkomen.

Wanneer u uw verzuimbegeleiding uitbesteedt aan Interfisc-Arbo, stelt u uw medewerkers automatisch in de gelegenheid om gebruik te maken van ons arbeidsomstandighedenspreekuur.