Ga naar de inhoud

Arbeidsrechtelijk advies

Arbeidsrechtelijk advies nodig voor uw buitenlandse werknemers?

In theorie bepaal je zelf welk arbeidsrecht je kiest. Maar dwingende bepalingen over bijvoorbeeld ontslag, ziekte en arbeidsduur gelden wel volgens het arbeidsrecht van het land waar de werknemer werkt.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Veel bedrijven, zeker in het midden- en kleinbedrijf, hebben geen eigen jurist. Terwijl er voor veel personeelskwesties arbeidsrechtelijk advies nodig is. Zeker als het gaat over grensoverschrijdende werkzaamheden en buitenlands arbeidsrecht, kunt u in de praktijk vragen hebben waarop u binnen uw organisatie het antwoord niet vindt.

Bovendien is het arbeids- en ontslagrecht in de meeste landen dwingend van aard. U moet dus maar net weten welke zaken verplicht zijn. Zo geldt in sommige landen bijvoorbeeld dat u verplicht bent om de arbeidsovereenkomst met uw werknemer in een specifieke taal op te stellen. Bijvoorbeeld afhankelijk van de plaats waar de zetel van het bedrijf zich bevindt of waar de werknemer zijn activiteiten uitoefent.
Door dwingende bepalingen en lokale verschillen is het als werkgever niet eenvoudig om het in één keer goed te doen. In alle fases van het dienstverband met uw werknemer is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Om onrust en onduidelijkheid bij uzelf en uw werknemers te voorkomen kunt u met uw arbeidsrechtelijke vragen bij Interfisc Consult terecht. Wij zorgen ervoor dat u over de juiste informatie beschikt en begeleiden u bij zaken zoals:
  • Het opstellen van een arbeidsovereenkomst en overige juridische documenten (verlofregeling, autoregeling, personeelshandboek, arbeidsreglement etc.);
  • Het begeleiden van ontslagprocedures;
  • Het uitvoeren van een bedrijfsanalyse, zodat u weet welke collectieve regelingen van toepassing zijn op uw bedrijf;
  • Diverse documenten en verklaringen opstellen/aanvragen voor expats.
In Nederland en België beschikken wij over eigen arbeidsrechtjuristen, in de overige landen werken wij samen met externe partijen.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.