Interfisc | Grensoverschrijdend werken & detachering - Interfisc
3290
page-template-default,page,page-id-3290,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Grensoverschrijdend werken & detachering

Pageslider Amsterdam
 

Wij adviseren u over de mogelijkheden en brengen de consequenties voor u én uw werknemers in kaart!

Werken uw medewerkers afwisselend in meerdere landen of worden zij tijdelijk naar het buitenland gedetacheerd, dan kan dit consequenties hebben voor uw salarisadministratie. Vanzelfsprekend wilt u op voorhand weten welke consequenties deze activiteiten met zich mee brengen, zodat onzekerheid of problemen in binnen- of buitenland voorkomen worden.

 

In zijn algemeenheid wordt de fiscale heffingsbevoegdheid omtrent al dan niet tijdelijke werkzaamheden over de grens geregeld in bilaterale belastingverdragen of is Europese regelgeving van toepassing. Daarbij moeten in elk geval de volgende belastingen getoetst worden:

  • Loon- & inkomstenbelasting
  • Winstbelasting
  • Omzetbelasting/BTW

Het is voor u belangrijk om te bepalen welke sociale zekerheid van toepassing zal zijn op de medewerkers die op locatie tewerkgesteld zullen worden. De regels zijn op Europees niveau vastgelegd en zijn complex.

Bij grensoverschrijdend werken of internationale detachering adviseren wij u over de mogelijkheden en brengen wij de consequenties voor u én voor uw werknemers in kaart. Het doel is enerzijds een correcte administratie en afdracht van belastingen & sociale verzekeringspremies aan de juiste instanties en anderzijds fiscale optimalisatie.

U kunt te maken krijgen met een split salary waardoor loonberekeningen ingewikkelder worden, onder meer doordat in meer dan één land belasting moet worden berekend én afgedragen. In andere gevallen ontstaat er geen afdrachtverplichting in het buitenland maar moet de detachering wél via een formele procedure op voorhand gemeld worden.

Wij hebben de expertise in huis om u in binnen- & buitenland de weg te wijzen en voor deze situaties een complete internationale verloning te verzorgen, gebaseerd op een correcte berekening én afdracht van sociale verzekeringspremies & (loon)belasting.

Wij verzorgen ook de binnen- & buitenlandse aangifte inkomstenbelasting voor de betrokken werknemers.

Kunnen wij u verder helpen? Neem dan contact met ons op.