Interfisc | Overweegt u in dienst te treden bij een buitenlandse werkgever? - Interfisc
13562
page-template-default,page,page-id-13562,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Overweegt u in dienst te treden bij een buitenlandse werkgever?

 

Waarom Interfisc?

  • Eén aanspreekpunt voor al uw vragen
  • Kennis van lokale regels in meerdere landen
  • Updates over wijzigingen in de lokale regels
  • Sinds 1972 expert in grensoverschrijdend verlonen
  • Wij spreken uw taal!
Interfisc Katja van Leeuwen

Heeft u vragen?

Katja van Leeuwen staat u graFrontend editorag te woord:

Is uw werkgever in het buitenland gevestigd, dan zult u dat merken tijdens de contractsonderhandelingen!

“Had ik jullie maar veel eerder gevonden!” Dat is één van de reacties die wij vaak horen van werknemers die bij ons aankloppen. Werken voor een bedrijf in het buitenland wordt door ons Nederlanders, pioniers in hart en nieren, meestal als een kans beschouwd, maar natuurlijk zijn er wel wat praktische hobbels die u moet durven nemen. Lees verder en profiteer van de ervaringen van al die landgenoten die u zijn voorgegaan!

Veel dienstverbanden tussen een Nederlandse werknemer en een buitenlands bedrijf ontstaan doordat u als medewerker bij een distributeur of handelsagent de producten van een buitenlands bedrijf verkoopt. Heeft u een klik met het bedrijf, dat eigenlijk wel wat meer voeten aan de grond wil krijgen op de Nederlandse markt, wat let dan om te kijken of u niet hun eigen vertegenwoordiger voor de Nederlandse markt kunt worden? Zeker wanneer u toch al toe was aan een nieuwe stap in uw carrière.

Onderhandelen met een buitenlandse werkgever, hoe pakt u dat aan?

Grote kans dat degene die namens de buitenlandse werkgever de onderhandelingen met u in gaat dat doet met in het achterhoofd een buitenlands arbeidsvoorwaardenpakket, zoals dat voor de werknemers in het thuisland geldt. En voor de afdracht van belastingen en premies wordt u vermoedelijk zelf op pad gestuurd om uit te zoeken hoe dat in elkaar steekt.

Om te voorkomen dat u van het kastje naar de muur gestuurd wordt en uiteindelijk door alle tegenstrijdige adviezen door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we over onderstaande thema’s een aantal praktische tips op een rij gezet:

Wat kunnen wij doen?

Dan is de kans groot dat de werkgever zelf nog geen Nederlandse loonadministratie heeft waarin u kunt worden opgenomen. Ook is het waarschijnlijk dat hij of zij niet goed op de hoogte is van de regels. In dat geval kunt u met een gerust hart doorverwijzen naar onze website, waar informatie beschikbaar is in het Frans, Engels en Duits.

Staat de werkgever open voor contact met één van onze adviseurs? Graag begeleiden wij het onderhandelingsproces door o.a. bruto/netto berekeningen te maken, de werkgeverskosten te berekenen en een arbeidsovereenkomst op te stellen. Daarin besteden wij uiteraard aandacht aan de primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden, want alleen een loonstrook is niet voldoende.

Worden jullie het met elkaar eens en gaat u voor ze aan de slag? Dan zorgen wij ervoor dat er een personeels- & salarisadministratie wordt opgestart en geven we invulling aan de overeengekomen arbeidsvoorwaarden.

Dan is het belangrijk erop aan te dringen dat er goed gekeken wordt naar de genoemde aandachtspunten. Veel lokale payroll providers hebben géén ervaring met het opstarten van een payroll voor een bedrijf dat niet in Nederland gevestigd is. Zo horen wij vaak dat er eerst een vestiging moet worden opgezet, omdat er anders geen verzekeringen kunnen worden gesloten. Ook adviseert men vaak om te kiezen voor een payrolling constructie, waarbij u in dienst treedt van een payrolling bedrijf, dat u uitleent aan het bedrijf in het buitenland.

Dit is niet nodig! Via Interfisc is het namelijk wél mogelijk om een volwaardige Nederlandse loonadministratie op te zetten, inclusief de benodigde verzekeringen, waaronder ziekengeld. Mét of zónder vestiging in Nederland. Uiteraard kan ook de lokale payroll provider van uw werkgever contact met ons opnemen voor ondersteuning.

Moeilijk? Nee hoor

Het is alleen belangrijk om de weg te weten en goede keuzes te maken. Interfisc kan daarbij helpen. Wilt u meer weten over hoe het precies in elkaar zit? Download dan hieronder onze factsheets Personeel in het buitenland. Deze bevatten informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in het buitenland. Alle factsheets zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.