Ga naar de inhoud

Interfisc Nederland

Buitenlandse werkgever: Pensioen opbouwen

Werkt u voor een buitenlands bedrijf, of bent u van plan dit binnenkort te gaan doen?

Bereidt u er maar op voor dat de meeste werkgevers in eerste instantie niet bereid zijn dit voor u te regelen. Waarom?
  • Omdat dat nu eenmaal niet altijd verplicht is in Nederland (uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
  • En omdat veel buitenlandse werkgevers in hun eigen land gewend zijn dat alle arbeidsvoorwaarden “gewoon” wettelijk voorgeschreven zijn.
  • Maar ook omdat daar hoge kosten aan verbonden zijn.
  • Én omdat ze zich niet realiseren dat de wettelijke pensioenvoorziening in Nederland (de AOW) volledig door werknemers zelf bekostigd wordt.

In de meeste landen wordt het staatspensioen juist door de werkgever betaald!

Wat kunt u doen?

Het kan helpen om de buitenlandse werkgever bewust te maken van de situatie. Gebruik hiervoor de blog Vijf misvattingen over het aannemen van personeel in buitenland, die ook in het FransEngels en Duits beschikbaar is.

U kunt zelf een aanvullende oudedagsvoorziening opbouwen. Onder strikte voorwaarden, bijvoorbeeld wanneer u een aantoonbaar pensioentekort hebt opgelopen, kunt u met behulp van een privé verzekering fiscaal aantrekkelijk sparen voor een aanvulling op uw pensioen.

Slaagt u erin de werkgever ervan te overtuigen dat hij er goed aan doet een pensioenverzekering voor u af te sluiten? Hou er dan rekening mee dat de meeste verzekeraars niet bereid zijn om zo’n verzekeringsovereenkomst aan te gaan met een buitenlands bedrijf.

Wordt uw salaris verloond via Interfisc, dan zijn er vooralsnog enkele partijen beschikbaar die daartoe wél bereid zijn.

Moeilijk? Nee hoor

Het is alleen belangrijk om de weg te weten en goede keuzes te maken. Interfisc kan daarbij helpen. Wilt u meer weten over hoe het precies in elkaar zit? Download dan hieronder onze factsheets Personeel in het buitenland. Deze bevatten informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in het buitenland. Alle factsheets zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier