Ga naar de inhoud

Interfisc Nederland

Salary split

Salary split, wat is dat eigenlijk?

Veel mensen hebben het over een salary split wanneer ze het hebben over loonkostenoptimalisatie. Dé manier om belastingvoordeel te behalen wanneer je “iets” in het buitenland hebt of doet. Het klopt dat het soms interessant is en inderdaad tot een netto voordeel leidt om een salary split “op te zetten”. Dat is echter niet altijd het geval. Bovendien komt er in de praktijk ook wel wat geregel en behoorlijk wat administratie bij kijken, in meerdere landen. Belangrijk dus om de kosten af te wegen tegen het te behalen voordeel.

Veel voorkomende situaties

Uiteraard helpen wij u graag om een dergelijk scenario op te zetten, maar in dit artikel willen wij inzoomen op de in onze praktijk veel voorkomende situatie dat er, vaak onbedoeld, een salary split “ontstaat”. Eenvoudigweg doordat een werknemer voor zijn werkgever in meerdere landen aan de slag gaat, waardoor er ook in andere landen dan alleen het woon- en/of werkland belastingplicht ontstaat.

De hoofdregels voor de loon- & inkomstenbelasting bepalen dat een werknemer belasting betaalt over zijn werkzaamheden in het land waar hij werkt. Wanneer er in meerdere landen gewerkt wordt, kan er dus ook belastingplicht in meerdere landen ontstaan (uitzonderingen zoals de 183-dagen regeling daargelaten, zie de hoofdregels omtrent de afdracht van belastingen).
Dit is meteen ook de kern van de salary split: een situatie waarbij er over het salaris van een werknemer in meerdere landen belasting wordt afgedragen.

Een salary split zegt dan ook niets over de sociale zekerheid en het land waarin een werknemer sociaal verzekerd is; doorgaans kan deze nl. maar in één land verzekerd zijn (zie de hoofdregels omtrent sociale zekerheid).
Als de genoemde hoofdregels uitwijzen dat het loon van de betrokken werknemer in meerdere landen onderhevig is aan loonbelasting, dan moet er ook in deze landen loonbelasting afgedragen worden.
De werkgever zal zich in deze landen bij de belastingdienst moeten registreren en er zal een salarisadministratie gedraaid moeten worden. Het is daarbij belangrijk om duidelijk te maken “wie wat moet doen”, met andere woorden hoe de inkomsten verdeeld worden over de verschillende werklanden, maar vooral ook welke afdrachten er in welk land op de loonstrook worden verwerkt. Daarbij zal er slechts in één land, nl. het land waarin de werknemer sociaal verzekerd is, sociale verzekeringsbijdragen afgedragen moeten worden. Sommige sociale verzekeringspremies (of gedeelten daarvan) zijn fiscaal aftrekbaar, en kunnen ook op de buitenlandse salarisspecificaties in aftrek worden gebracht, ter vermindering van de af te dragen belastingen. Kortom: afstemming tussen de loonadministrateurs in de verschillende landen is van wezenlijk belang, om te voorkomen dat de afdrachten niet correct zijn of dat de werknemer teveel of te weinig netto loon ontvangt. Correcties achteraf zijn tijdrovend en frustrerend dus kunnen beter voorkomen worden. Hoe? Door op voorhand de situatie te analyseren en een duidelijke werkinstructie voor alle betrokken collega’s op papier te zetten. En verandert er tussentijds iets? Gaat de werknemer bijvoorbeeld ook nog in een ander land werken, of gaat hij thuis werken, verhuist hij naar een ander land? Dan moet de situatie opnieuw getoetst en geïmplementeerd worden. In ieder geval dient een salary split de realiteit te dekken: wie op papier stelt 60% van zijn tijd in bijvoorbeeld België te werken, maar dat in de praktijk maar 40% ofwel twee werkdagen doet kan bij controles door de autoriteiten in de verschillende werklanden in grote problemen komen.

Ook al moet het loon van de werknemer in geval van een salary split in verschillende landen belast worden voor de loonbelasting, is de werknemer uiteindelijk over zijn wereldinkomen maar in één land belast. Het wereldinkomen is het totale inkomen dat de werknemer in de verschillende landen verdient. Het gaat verder dan alleen ontvangen loon; ook onroerend goed of andere vermogensitems kunnen hier een rol spelen. De bij de hoofdregels omtrent de afdracht van belastingen genoemde belastingverdragen geven werknemers een recht op een vermindering van de verschuldigde inkomstenbelasting i.v.m. in het buitenland afgedragen belasting. Dit heet aftrek voorkoming dubbele belasting.

Om problemen achteraf te voorkomen is het raadzaam om:

  1. Bij aanvang van de grensoverschrijdende werkzaamheden te laten uitrekenen of de salary split ook ná de aangifte van het wereldinkomen een netto voordeel oplevert (om verrassingen te voorkomen)
  2. De werknemer hulp aan te bieden bij het indienen van zijn aangifte in woon- en/of werkland. Klik hier voor meer informatie over de aangifte inkomsten- en personenbelasting in Nederland resp. België

Moeilijk?

Nee hoor, het is alleen belangrijk om de weg te weten en goede keuzes te maken. Interfisc kan daarbij helpen. Wilt u meer weten over hoe het precies in elkaar zit? Bekijk dan ook onze andere artikelen over dit onderwerp in de linker kolom ‘Meer weten‘. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, zodat wij u nader kunnen informeren over uw situatie.

Alleen een loonstrook is niet voldoende

Naast het verzorgen van uw internationale payroll, zorgen wij er ook voor dat u op de hoogte bent en blijft van overige werkgeversverplichtingen in binnen- & buitenland, die uit een salary split kunnen voortvloeien. Uiteraard bieden wij er passende oplossingen voor, zoals:

Meer weten over de lokale regels en loonkosten in het buitenland?

Hieronder kunt u onze factsheets van diverse landen downloaden. Deze bevatten informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in het buitenland. Alle factsheets zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier