Interfisc | Overstapservice - alle HR-diensten onder één dak | Interfisc
6864
page-template-default,page,page-id-6864,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Overstapservice

 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op:

Wij bieden deze dienst aan in:

Zoekt u een andere payroll provider? Stap zorgeloos over naar één HRM-loket in binnen- & buitenland!

Zoekt u een andere payroll provider, arbodienst of verzekeringsadviseur? En heeft u het liefst alle HR-diensten onder één dak? Met de overstapservice van Interfisc stapt u veilig & efficiënt over naar een geïntegreerde oplossing voor al deze zaken. In meerdere landen als u dat wenst.
Wij kunnen ons voorstellen dat u niet zomaar overstapt naar een nieuwe provider. U heeft tijd en geld geïnvesteerd in uw huidige leveranciers en uw medewerkers zijn gewend aan een bepaalde manier van werken. De keuze om met een nieuwe leverancier in zee te gaan heeft voor de dagelijkse praktijk van uw medewerkers behoorlijk wat voeten in de aarde. Kortom, u bent op zoek naar een partij die u bij daarbij zoveel mogelijk uit handen neemt, zodat de overgang naar een nieuwe oplossing voor uw HR, Payroll, Arbodienst en Verzekeringen zo soepel mogelijk verloopt.

Met onze overstapservice gaan wij verder dan alleen het overnemen van uw personeelsadministratie. Wij helpen u inzicht te verkrijgen in uw financiële risico's en uw mogelijkheden om deze (beter) te beheersen.

In de overstapservice onderscheiden wij:

Fase 1 – Inventarisatie van bestaande risico’s & oplossingen

 1. Wij starten met een quickscan van uw personeelsadministratie, om bestaande knelpunten en risico’s boven water te krijgen (bijv. of alle documenten nog up to date zijn).
 2. Vervolgens brengen wij in kaart op welke vlakken uw huidige (personeels)administratie geoptimaliseerd kan worden, bijv. op het vlak van de sector waarbij uw bedrijf is ingedeeld, zowel voor CAO & BPF-doeleinden als voor de sociale zekerheid.
 3. Onze verzekeringsadviseurs stellen geheel vrijblijvend een adviesrapport over uw financiële risico’s op, zodat u precies weet welke risico’s u loopt en op welke wijze u deze kunt afdekken. Daarnaast beoordelen zij desgewenst uw bestaande verzekeringspolissen op mogelijkheden tot verbetering.

Fase 2 – Keuzes & inrichting van uw administraties

 • Na de inventarisatie bespreken wij de uitkomsten met u. Vervolgens kiest u op welke wijze uw administraties door ons moeten worden ingericht en welke aanvullende zaken u aan ons wenst uit te besteden.
 • Dit resulteert in een plan van aanpak met daarin de afgesproken acties en een tijdplanning.
 • Wij bieden ondersteuning bij het opzeggen van contracten met uw bestaande providers.
 • Wij informeren de relevante instanties over de wijziging van provider.
 • Specifiek voor uw Nederlandse salarisadministratie geldt nog:
  • Dat wij schaduwdraaien gedurende minimaal 2 maanden.
  • Dat wij uw digitale klantenomgeving inrichten conform uw wensen.
  • Dat wij de bestaande vaste componenten en stamgegevens zoals genoteerd in het huidige verloningssysteem in eerste instantie overnemen. Mochten we bij overname elementen tegenkomen die fiscaal of wettelijk onjuist zijn, dan wijzen wij u hierop.
  • Dat wij de werkwijze omtrent vergoedingen en verstrekkingen aan u toelichten en met u afstemmen, zodat deze in lijn is met de in de meeste landen strenge regels (in Nederland: de Werkkostenregeling/WKR).

Fase 3 – Opleiding & instructie

 • Uitleg/training over de diensten die u afneemt, inclusief een uitleg van de relevante wet- en regelgeving.
 • Wanneer u de administraties van meerdere landen aan ons overdraagt, maken wij u wegwijs in de belangrijkste verschillen tussen deze landen.
 • Naast afstemming over de inrichting van de aan te houden administratieve procedures m.b.t. de administratieve handelingen zorgen wij ervoor dat u en uw medewerkers beschikken over handleidingen en documentatie, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden.

Tijdens de overstap staat er een internationaal accountteam voor u klaar, dat met u de planning & voortgang bewaakt en ervoor zorgt dat uw vragen op de juiste plek terecht komen binnen onze organisatie.