Meteen naar de inhoud

Aanvullende arbeidsvoorwaarden bij detachering naar Nederland

Vanaf 31 juli 2020 aanvullende arbeidsvoorwaarden voor naar Nederland gedetacheerde buitenlandse werknemers!

Door herziening van de Europese Detacheringsrichtlijn is de Nederlandse Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) aangepast. Hierdoor hebben buitenlandse werknemers die naar Nederland gedetacheerd zijn vanaf 31 juli 2020 recht op aanvullende arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, zoals vergoedingen voor reis- & verblijfkosten alsmede maaltijden. De meeste werknemers kunnen na een periode van 12 of 18 maanden aanspraak maken op deze aanvullende voorwaarden, echter voor naar Nederland gedetacheerde werknemers van uitzendbureau’s geldt dat dit al vanaf de eerste werkdag in Nederland kan.

Door deze wijziging neemt het belang toe van een onderzoek naar de gehanteerde arbeidsvoorwaarden, voorafgaand aan de melding van de detachering bij het “Meldloket WagwEU”. De werkgever moet immers kunnen aantonen dat de arbeidsvoorwaarden van de naar Nederland gedetacheerde werknemers in lijn zijn met de regels.

Wilt u meer weten?

Tip: ga op voorhand na of u voor de betrokken medewerkers belastingen of sociale verzekeringspremies verschuldigd bent in Nederland! Op onze website vindt u meer informatie over de hoofdregels bij grensoverschrijdend werken en internationale detachering.
Heeft u vragen over detachering naar andere landen? Bekijk dan de landenwijzer op onze website. Of neemt contact op met één van onze adviseurs Ewold Bom of Francesco Monteiro, zij denken graag met u mee.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.