Interfisc | Tijdelijk werken in het buitenland? | 5 praktische tips - Interfisc
13567
page-template-default,page,page-id-13567,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Werkt u regelmatig in het buitenland of wordt u tijdelijk naar het buitenland gedetacheerd?

 

Waarom Interfisc?

  • Eén aanspreekpunt voor al uw vragen
  • Kennis van lokale regels in meerdere landen
  • Updates over wijzigingen in de lokale regels
  • Sinds 1972 expert in grensoverschrijdend verlonen
  • Wij spreken uw taal!
Interfisc Katja van Leeuwen

Heeft u vragen?

Katja van Leeuwen staat u graag te woord:

Dan is het belangrijk om na te gaan in welke landen u sociaal verzekerd bent en belasting moet betalen!

Werken in het buitenland is voor veel werknemers een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. En een leuke bijkomstigheid dat u nog eens iets van de wereld ziet. Zeker wanneer alles goed geregeld is, kunt u dit best een tijdje volhouden. Wij zien in onze praktijk echter regelmatig problemen ontstaan omdat er allerlei formaliteiten blijken te bestaan, waar werkgever en werknemer niet van op de hoogte waren. Zoals een meldplicht in Frankrijk of een Limosa melding in België. Of een belastingcontrole waardoor u plotseling een hoge naheffingsaanslag krijgt, omdat u ten onrechte belasting in het buitenland hebt betaald, en niet in Nederland.

Over werken in het buitenland bestaan ontzettend veel misverstanden, die ertoe leiden dat er geen of niet de juiste stappen gezet worden. Ook is de kennis over het thema grensoverschrijdend werken bij de Nederlandse overheid verspreid over verschillende instanties, waardoor u vaak maar een gedeeltelijk antwoord krijgt, wanneer u daar aanklopt. Of tegenstrijdige antwoorden van verschillende instanties, omdat ze eenvoudigweg niet beschikken over alle stukjes van de puzzel “Grensoverschrijdend werken”.

Om te voorkomen dat u van het kastje naar de muur gestuurd wordt en uiteindelijk door alle tegenstrijdige adviezen door de bomen het bos niet meer ziet, zetten we hieronder een aantal praktische zaken voor u op een rij.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt in eerste instantie de werkgever zelf vragen om duidelijkheid. Eventueel kunt u daarvoor onze hierboven genoemde informatie gebruiken, om de werkgever te informeren over de regels. Deze informatie is ook beschikbaar in het Frans, Engels en Duits.

Bent u lid van een vakbond, dan kunt u daar wellicht terecht voor advies.

Komt u er op deze manier zelf niet uit, dan kan uw werkgever ook aankloppen bij zijn eigen payroll provider, voor zover deze thuis is in grensoverschrijdend werken. Veel lokale payroll providers hebben die ervaring echter niet, waardoor ze niet altijd adequaat kunnen antwoorden op vragen over welke regels van toepassing zijn.

Wat kunnen wij doen?

Indien noch de werkgever, noch de lokale payroll provider van uw werkgever uw vragen kunnen beantwoorden, kunnen zij altijd contact met ons opnemen voor ondersteuning. Ook wanneer wij niet zelf hun salarisadministratie hebben opgezet, kunnen wij middels een quickscan voor ze nagaan of alles goed geregeld is.

Bel gerust even om de mogelijkheden met ons door te spreken.

 

Succes!