Ga naar de inhoud

Interfisc Nederland

Loonkostensubsidie in Nederland, Noodmaatregelen Overbrugging Werkbehoud oftewel NOW

Belangrijke steunmaatregel in Nederland: Loonkostensubsidie in Nederland, Noodmaatregelen Overbrugging Werkbehoud oftewel NOW

Wat is NOW? U heeft door een buitengewone gebeurtenis zoals het coronavirus minder of geen werk voor uw personeel. U kunt dan via NOW een substantiële tegemoetkoming krijgen in de loonkosten. De NOW (Noodmaatregelen Overbrugging voor Werkbehoud ) is een tijdelijke vervanging voor de WTV (Werktijdverkorting). Bent u werkgever met personeel, sociaal verzekerd in Nederland? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming van de loonkosten, waarmee werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetaald kunnen worden. Op 6 april 2020 is het officiële loket van het UWV geopend, waar NOW kan worden aangevraagd.

Hoe werkt het?

Een ondernemer die omzetverlies verwacht vanwege de Coronacrisis kan bij het UWV een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. UWV zal op basis van de verwachte percentage omzetverlies een voorschot verstrekken waardoor bedrijven hun personeel kunnen blijven doorbetalen. Uiteindelijk volgt een definitieve afrekening aan de hand van de werkelijke cijfers.

De regeling is gefaseerd uitgebracht en in totaal zijn er zes aanvraagperioden:

NOW eerste aanvraagperiode

NOW tweede aanvraagperiode

NOW derde aanvraagperiode

NOW vierde aanvraagperiode

NOW vijfde aanvraagperiode

NOW zesde aanvraagperiode

Voor alle fases van de NOW geldt dat de door het UWV uitgekeerde subsidie een voorschot is (geweest), gebaseerd op uw inschatting van het omzetverlies. Op enig moment, nadat het werkelijke percentage omzetverlies bekend is, moet een definitieve NOW-berekening worden aangevraagd. Deze moet voor elke afzonderlijke fase apart worden aangevraagd en worden door het UWV niet met elkaar verrekend. Bij de definitieve aanvraag zal het UWV het definitieve bedrag berekenen waar u recht op had, waarna een afrekening volgt.

Daarnaast geldt voor alle fases dat er een minimaal omzetverlies vereist is van 20% om in aanmerking te komen voor de loonkostensubsidie (NOW). Hoe het omzetverlies berekend wordt, kunt u hieronder lezen.

Heeft u geen vestiging in Nederland maar wel personeel dat in Nederland sociaal verzekerd is?

Dan kunt u ook in aanmerking komen voor NOW-steun. In eerste instantie was een Nederlands bankrekeningnummer nodig om de steun te ontvangen. Aangezien veel buitenlandse bedrijven dit niet hebben en ook niet snel konden regelen, leidde dit tot veel klachten en uiteindelijk ook tot een wijziging: op 1 mei werd bekend gemaakt dat ook een buitenlands SEPA-bankrekeningnummer kan worden opgegeven. Via onderstaande link kunt u de brief bekijken waarin o.a. deze wijziging bekend wordt gemaakt:

Brief_Tweede_wijziging_NOW_2020_05_01

 Eerste aanvraagperiodeTweede aanvraagperiodeDerde aanvraagperiodeVierde aanvraagperiodeVijfde aanvraagperiodeZesde aanvraagperiode
Maandenmaart-april-mei 2020juni-juli-augustus-september 2020oktober-november-december 2020januari-februari-maart 2021april-mei-juni 2021juli-augustus-september 2021
Aanvraagloket              voorschotGeslotenGeslotenGeslotenGeslotenGeslotenOpen 26 juli t/m 30 september 2021
Aanvraagloket      definitieve berekeningOpen 7 oktober t/m 31 oktober 2021Open 15 maart 2021 t/m 5 januari 2022Nog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
Minimaal omzetverlies20%20%20%20%20%20%
Opslag voor     aanvullende lasten30%40%40%40%40%40%
Maximale tegemoetkoming90%90%80%85%85%85%
Referentiemaand loonsomjanuari 2020maart 2020juni 2020juni 2020juni 2020februari 2021

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier