Meteen naar de inhoud

Heeft u lokaal personeel in Nederland?

Interfisc zorgt ervoor dat uw personeelszaken in Nederland goed geregeld zijn

Als Belgische KMO met personeel in Nederland is het een uitdaging om al uw HRM-zaken op een rijtje te hebben.

Nederland en België zijn buurlanden en we worden geacht dezelfde taal te spreken, maar er zijn meer verschillen dan u zou verwachten!

De meest opvallende verschillen tussen België en Nederland:

  • In België levert een zieke werknemer een doktersattest in. In Nederland meldt de werknemer zich gewoon bij u ziek.
  • In België valt een zieke werknemer al na zes weken terug op een uitkering van de overheid. In Nederland moet u aan uw zieke werknemer gedurende minimaal 2 jaar het loon doorbetalen. Daar staat tegenover dat u dit risico vrij eenvoudig kunt verzekeren, óók als u géén eigen vestiging heeft in Nederland.
  • Kenmerkend voor Nederland is dat veel werkgeversrisico’s niet gedekt worden door de sociale verzekeringen. De werkgeverslasten in Nederland zijn dan ook relatief laag ten opzichte van België. Een werkgever kan zich wel aanvullend verzekeren, om geen onnodige risico’s te lopen.

In onze factsheet Personeel in Nederland hebben wij de belangrijkste verschillen voor u samengevat. U vindt er ook een overzicht van een in Nederland gebruikelijk arbeidsvoorwaardenpakket en de bijbehorende kosten op jaarbasis.

Wat heeft u nodig om succesvol te zijn in Nederland?

Als Belgische werkgever of HR-professional wordt u geconfronteerd met vragen van de medewerkers of de officiële instanties in Nederland. Vragen waarop u vermoedelijk niet meteen het antwoord heeft. Het is belangrijk dat u dan kunt terugvallen op één partij die daar snel en adequaat op kan antwoorden. Vanuit onze achtergrond als Belgisch sociaal secretariaat in Nederland weten wij als geen ander dat het soms moeilijk is om de weg te vinden door de wirwar van regels die in ieder land anders zijn. Veel lokale aanbieders zijn zich niet bewust van de aanzienlijke verschillen in regelgeving en zullen uw vragen daardoor niet altijd in de juiste context kunnen plaatsen.

Leesmeer over onze internationale payroll.

Wie wij zijn?

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wij staan ervoor dat werkgevers ook in het buitenland als goed werkgever kunnen opereren. Conform de lokale regels en de gebruiken in het land waar hun personeel werkt. Door heldere, laagdrempelige oplossingen aan te bieden en informatie in meerdere talen faciliteren wij internationale tewerkstelling en internationaal ondernemen.

Lees meer over Interfisc in ons verhaal.

Aan de slag!

Afhankelijk van de concrete situatie waarin u verkeert, is het belangrijk voor u én uw medewerkers dat u weet wat de gevolgen zijn. En dat u geen onnodige risico’s loopt. Hieronder ziet u enkele situaties die wij in onze dagelijkse praktijk regelmatig tegenkomen:

Herkent u zich in één van deze situaties? Vraag dan vrijblijvend een quickscan bij ons aan, zodat u zeker weet of u alles goed geregeld heeft in Nederland.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.