Interfisc | Corona-informatie | vakantie aanvragen | Interfisc
10939
page-template-default,page,page-id-10939,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Corona en vakantie-aanvragen van uw medewerkers

 

Deze informatie werd bijgewerkt op 18 maart 2020

Heeft u vragen?

Bekijk dan onze antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Nederland kan, net als andere landen, een negatief reisadvies uitbrengen, bijvoorbeeld omdat een bepaald land als risicogebied is aangemerkt. Het advies dat recentelijk werd gegeven is zelfs: reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Het is verstandig om uw werknemers met vakantieplannen te wijzen op dergelijke negatieve reisadviezen. Enerzijds om besmetting te voorkomen; anderzijds om te voorkomen dat zij niet tijdig terug kunnen keren naar het werk. Bijvoorbeeld omdat ze in contact zijn geweest met zieke mensen in de risicogebieden en om die reden mogelijk tot twee weken contact met anderen moeten vermijden.

 

Steeds meer bedrijven gaan overigens vanuit hun algemene zorgplicht verder dan het officiële beleid, bijvoorbeeld door werknemers die in een risicogebied geweest zijn of, direct dan wel indirect, in contact zijn geweest met een besmet iemand preventief twee weken thuis te laten werken, ook als zij zelf geen symptomen hebben.

Negatieve reisadviezen worden gepubliceerd op de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar u zelfs een App kunt downloaden die u op de hoogte houdt van actuele reisadviezen.

 

Er zal nog wel de nodige discussie ontstaan over wie er verantwoordelijk is voor het niet kunnen werken; daarvoor is de vraag relevant in wiens risicosfeer het niet kunnen werken thuishoort. In elk geval helpt het om de werknemers op voorhand goed te informeren over uw beleid hieromtrent. Bovenstaande informatie kan daarbij helpen.

 

>> naar het Corona-informatie overzicht
>> naar de Coronavirus FAQ