Ga naar de inhoud

Verhoging van het minimumloon in Nederland

Op 1 juli 2024 stijgt het Nederlandse wettelijk minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder met 3,1% naar € 13,68 per uur. Op 1 januari 2024 werd het wettelijk minimumuurloon ingevoerd en verdwenen de vaste minimummaand-, week- en daglonen. Vanaf dat moment zijn werkgevers wettelijk verplicht om hun werknemers met een uurloon in Nederland ten minste het wettelijk minimumuurloon te betalen. De bedragen van het minimumloon worden meestal elk half jaar (in januari en juli) aangepast aan de gemiddelde loonontwikkeling in Nederland.

>> Bekijk onze informatieve pagina over Nederland voor de meest actuele informatie

Let op: als er een CAO van toepassing is op de arbeidsrelatie tussen de werkgever en de werknemer in Nederland, kan het minimumloon waar de werknemer recht op heeft hoger zijn dan het wettelijk minimumloon! Een CAO kan ook gevolgen hebben voor het aantal werkuren per week en andere arbeidsvoorwaarden.

een internationale vergelijking van het minimumloon in onze buurlanden

In Nederland en de meeste buurlanden is het minimumloon wettelijk vastgelegd. Er zijn echter ook verschillen en uitzonderingen. We hebben de wettelijke minimumlonen in Europa voor je vergeleken.

>> Een vergelijking van minimumlonen tussen Europese landen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.