Meteen naar de inhoud

Interfisc Nederland

Transport naar Nederland met buitenlandse chauffeurs?

Daarvoor geldt een meldingsplicht!

Bij transport naar Nederland door een bedrijf dat niet in Nederland gevestigd is, en dat gebruik maakt van zijn eigen niet-Nederlandse chauffeurs, moesten deze buitenlandse chauffeurs tot 2 februari 2022 worden aangemeld bij de bevoegde autoriteit in Nederland. Deze jaarlijkse WagwEU-meldingsplicht was van toepassing op beroepsgoederenvervoer over de weg, waarbij goederen worden vervoerd tussen twee punten (cabotage) of waarbij sprake is van laden en/of lossen in Nederland, met uitzondering van transitovervoer. Verder waren de regels van toepassing op zowel chauffeurs in loondienst als op zelfstandige chauffeurs. 

update: mei 2023

De WagwEU-meldingsplicht was de Nederlandse invulling van de verplichtingen die de Europese Detacheringsrichtlijn elk EU-land oplegde. Dit betekent dat elk EU-land een eigen systeem kende, wat voor transporteurs tot veel onduidelijkheden leidde.

Per 2 februari 2022 is de WAGWEU-meldingsplicht voor chauffeurs gelukkig vervangen door één EU-portaal, dat voor alle EU-landen moet worden gebruikt om detacheringen te melden. Meer informatie over dit portaal vindt u op de volgende website:

Interfisc assisteert niet bij deze meldingsplicht voor transporteurs, maar wel bij de WagwEU-meldingsplicht in overige sectoren. Op onze website vindt u een uitgebreid overzicht van deze verplichtingen en bijkomende informatie over detachering naar Nederland:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier