Interfisc | Na Brexit meer formaliteiten voor werknemers in het VK en Britse werknemers in EU-landen
14502
post-template-default,single,single-post,postid-14502,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Na Brexit meer formaliteiten voor werknemers

 

Na Brexit meer formaliteiten voor werknemers

Dit geldt voor Europese werknemers in het Verenigd Koninkrijk en Britse werknemers werkzaam in EU-landen

Op 31 december 2020 stapt het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie. Dit kan voor uw Europese werknemers in het Verenigd Koninkrijk gevolgen hebben. Zo mogen EU-burgers na 1 januari 2021 niet meer zomaar in het Verenigd Koninkrijk wonen en werken.

Wat betekent dit voor uw Europese werknemers zonder visum, die al vóór 31 december 2020 tewerkgesteld waren in het Verenigd Koninkrijk?

  • Woont u werknemer al 5 jaar aaneengesloten in het Verenigd Koninkrijk? Dan kan hij/zij een ‘settled status’ aanvragen; een verblijfstatus voor onbepaalde tijd.
  • Woont uw werknemer korten dan 5 jaar in het Verenigd Koninkrijk? Dan kan hij/zij zich aanmelden voor een ‘pre-settled status’. Daarmee mag je in het VK blijven wonen en werken totdat je er in totaal 5 jaar woont. Daarna kun je alsnog de ‘settled status’ aanvragen.

Worden uw werknemers pas ná 1 januari 2021 in het Verenigd Koninkrijk tewerkgesteld?

Voor uw Europese werknemers die pas ná 1 januari 2021 (het einde van de Brexit-overgangsperiode) in het VK tewerkgesteld worden, geldt dat zij een visum moeten aanvragen. Hiervoor gelden strikte regels. Meer informatie hierover vindt u op de volgende website van de Britse overheid: UK’s Points-Based Immigration System.

Uitgebreide informatie over de formaliteiten omtrent het tewerkstellen van Europese werknemers in het VK leest u op de website van de Britse overheid:

Wat moet u als werkgever doen om problemen te voorkomen?

Om te voorkomen dat uw Europese werknemers na 31 december 2020 niet langer in het VK mogen werken, is het van belang om hen hierover te informeren zodat zij tijdig de nodige stappen kunnen zetten.

Heeft u ook Britse werknemers in dienst die voor u in Nederland of een andere EU-lidstaat werken?

In de meeste landen gelden vanwege de Brexit ook in deze situatie formaliteiten.

Zo moeten Britten in Nederland een verblijfsdocument aanvragen, ook als zij al vóór 1 januari 2021 in Nederland werkzaam waren. Gaan ze pas ná 1 januari 2021 voor u in Nederland werken, dan moet u als werkgever ook een tewerkstellingsvergunning aanvragen. Meer informatie over deze situaties vindt u op https://www.brexitloket.nl/onderwerpen/personeel.

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.

Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs Anke Stevens of Birgit Killens, zij denken graag met u mee.

Publicatiedatum: 07 /12 /2020