Interfisc | De auto van de zaak - daar komt meer bij kijken dan je zou denken
8331
page-template-default,page,page-id-8331,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Auto van de zaak

 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op:

Meer lezen?

Voor het Vakblad Grensoverschrijdend werken beschreven wij onze grensoverschrijdende ervaringen met de auto van de zaak:

Wij bieden deze dienst aan in:

Auto van de zaak? Wij helpen u graag op weg!

De auto van de zaak is een populaire arbeidsvoorwaarde echter met haken en ogen. Hebben uw werknemers een auto van de zaak nodig, dan kunt u kiezen uit verschillende opties, zoals:

  • huur of lease door werkgever
  • aankoop van een auto in eigendom van werkgever
  • kilometervergoeding aan werknemer voor zakelijke kilometers met privé-auto

Wat is de beste optie?

U wilt de beste én de snelste optie kiezen, maar heeft daarvoor informatie nodig. Wanneer sprake is van grensoverschrijdend werken kunnen bepaalde opties uitgesloten zijn omwille van lokale regels die in bepaalde landen gelden. Het is dan vaak lastig om snel een passende oplossing te vinden.

Elke situatie is anders!

De gewoonten & regels omtrent de auto van de zaak zijn in elk land anders. Ook de fiscale afwikkeling ervan en daarmee uw kosten. Bovendien is elke situatie anders. Jammer genoeg spreken wij regelmatig werkgevers of werknemers die vast zijn gelopen in hun zoektocht naar een auto van de zaak.

Om u een idee te geven van onze expertise, treft u hieronder enkele veel gestelde vragen uit onze dagelijkse praktijk:

  • Kan ik mijn Belgische werknemer een Nederlandse auto ter beschikking stellen?
  • Kan ik een (goedkopere) auto in Duitsland kopen voor mijn Nederlandse werknemer die ook vaak in Duitsland werkt?
  • Waar betaalt mijn werknemer dan belasting over het eventuele privé-gebruik?
  • Het lukt mij niet om in Frankrijk een auto te leasen of kopen. Kan ik mijn werknemer niet gewoon al zijn kosten vergoeden?
  • Ik heb een heel traject doorlopen bij een leasemaatschappij, maar die blijkt geen contract aan te gaan met mijn buitenlandse werkgever. Hoe kan ik dit oplossen?
  • Ik heb mijn Nederlandse werknemer een Belgische auto van de zaak meegegeven, omdat ik die nog had staan en die bovendien veel goedkoper is dan een Nederlandse auto. Nu is mijn werknemer aangehouden en moest hij de auto terugbrengen omdat er een probleem was met de BPM (Belasting Personen Motorvoertuigen, een Nederlandse luxebelasting).

De gewoonten & regels omtrent de auto van de zaak zijn in elk land anders. Ook de fiscale afwikkeling ervan en daarmee uw kosten.

Voorkom problemen en maak gebruik van onze ervaring

Voorkom tijdrovende zoektochten of boetes en maak gebruik van onze ervaring. Interfisc helpt u graag bij het maken van een gedegen keuze, uitgaande van uw specifieke situatie. Wij brengen de fiscale consequenties hiervan voor u in kaart en zorgen ervoor dat zowel u als uw werknemer goed geïnformeerd zijn.