Interfisc | Medische keuringen - hoe zit dat eigenlijk? | Interfisc-Arbo
8165
page-template-default,page,page-id-8165,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Medische keuringen

 

Medische keuringen. Soms verboden, maar vaak noodzakelijk om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Hoe zit dat eigenlijk?

Medische keuringen kunnen eraan bijdragen om werknemers vitaal en duurzaam inzetbaar te houden. Door regelmatig te onderzoeken of de werknemers wel in staat zijn om aan de mentale en fysieke eisen van een specifieke functie te voldoen. Ook is een medische keuring in sommige situaties noodzakelijk om bepaalde documenten te verkrijgen, zoals een rijbewijs of verzekering. Een keuring kan echter vaak niet verplicht door werkgevers aan hun werknemers worden opgelegd.

Hoe zit het met aanstellingskeuringen?

De aanstellingskeuring is één van de wettelijke taken die wij als arbodienst uitvoeren. Tevens echter een voorbeeld van een keuring die vaak NIET toegestaan is.

U mag uw medewerker alleen in specifieke, uitzonderlijke gevallen laten keuren, bijvoorbeeld wanneer de functie risico’s kan opleveren voor de eigen gezondheid of veiligheid van de medewerker of die van anderen, zoals het geval is bij duikers, piloten, chauffeurs of beroepsmilitairen.

Voorbeeld van keuringen die wij aanbieden:

  • Aanstellingskeuring
  • Rijbewijskeuring
  • Buitenland- of expatkeuring
  • Asbestsaneringskeuring
  • Bodemsaneringskeuring

En overige specifieke keuringen voor bijvoorbeeld duikers, werken op hoogte, binnenvaart, offshore.

Maak gebruik van ons landelijke netwerk

Desgewenst adviseren u over de vraag of een medische keuring in uw specifieke situatie is toegestaan. Ook bekijken wij welke keuring het beste aansluit bij uw wensen. Heeft u een medische keuring nodig, dan verzorgen wij deze graag voor u in samenwerking met ons landelijke netwerk van deskundigen.