Interfisc | Tijdelijk werken over de grens - Interfisc
5068
post-template-default,single,single-post,postid-5068,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Tijdelijk werken over de grens

 

Tijdelijk werken over de grens

Nieuwe regels voor detachering

Wanneer uw werknemers tijdelijk gedetacheerd worden naar een ander Europees land (EER-land of Zwitserland) om daar bepaalde werkzaamheden voor u te gaan uitvoeren, houdt u er dan rekening mee dat er soms wettelijke bepalingen en verplichtingen van het werkland dienen te worden nageleefd. Ongeacht het recht dat van toepassing is op de arbeidsovereenkomst van de gedetacheerde werknemer!

Ter illustratie een tweetal voorbeelden van informatie- en meldingsplichten die in de meeste landen gelden:

  1. Bepaalde documenten zoals loonstrookjes en arbeidstijdenoverzichten moeten aanwezig zijn op de werkplek;
  2. Buitenlandse dienstverrichters moeten vooraf een melding doen over waar en wanneer en met welke werknemers er in het werkland een project wordt uitgevoerd.

Wanneer u deze of overige verplichtingen naast u neerlegt, kunnen aanzienlijke boetes worden opgelegd.

Dit alles ter uitvoering van de Europese Handhavingsrichtlijn 2014/67/EU, die de lidstaten ertoe verplicht bepaalde EU-voorschriften ter bescherming van gedetacheerde werknemers om te zetten in hun interne recht. Zo gebeurde de omzetting in België door middel van de Wet van 11 december 2016. In Nederland trad op 18 juni 2016 de WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie) in werking.

Waarmee kan Interfisc u van dienst zijn?

Wenst u te weten of bij het uitzenden van werknemers bovenvermelde bepalingen op u van toepassing zijn en wat u dan moet doen om in orde te zijn ? Neemt u dan gerust contact met ons op zodat wij u wegwijs kunnen maken.

Uw aanspreekpunt binnen Interfisc

• Voor België:  Dirk Laruelle, consult@interfisc.eu, tel. 0032 (0)3 825 5003
• Voor Nederland:  Roelof Bos, consult@interfisc.eu, tel. 0031 (0)70 313 3090

 

Voor Frankrijk verwijzen wij u rechtstreeks naar de website van de bevoegde instantie (www.service-public.fr) -> klik hier
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Paul Wisselink van Wisselink Avocats in Parijs (pw@wisselinkavocats.com, tel. 0033 (0)1 5533 1300)

Voor Duitsland verwijzen wij u rechtstreeks naar de website van de bevoegde instantie (www.zoll.de) -> klik hier
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Alexander Crämer van Anwaltskanzlei Strick in Kleve (craemer@strick.de, tel. 0049 (0) 2821 72220, www.strick.de)

Voor het Verenigd Koninkrijk verwijzen wij u rechtstreeks naar de website van de bevoegde instantie (www.gov.uk) -> klik hier
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de Outsourcing department van Try Lunn & Co in Hull (finance@trylunn.com, tel. 0044 (0) 1482 325765, www.trylunn.com)

 

>> terug naar het overzicht voor meer nieuwsberichten

Publicatiedatum: 08 /05 /2017