Interfisc | Roelof Bos
3498
tshowcase-template-default,single,single-tshowcase,postid-3498,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Roelof Bos

 
Juridisch
Sr. Legal Consultant
Voorburg

Over Roelof

Roelof is al sinds 2008 met veel plezier werkzaam bij Interfisc Consult BV in Nederland. Hij heeft er een dynamische internationale praktijk, waar hij bedrijven adviseert op het gebied van Nederlands arbeids- & ontslagrecht. Zowel bij Roelof als zijn Belgische counterpart Dirk komen er regelmatig interessante grensoverschrijdende kwesties op zijn bureau terecht, waarover de twee regelmatig met elkaar sparren. Het is altijd een uitdaging om een oplossing te zoeken die enerzijds in lijn is met de regelgeving maar die ook uitvoerbaar is in de dagelijkse praktijk van werkgever en werknemer. Zo ook op het gebied van ziekte, waar soms onduidelijk is in welk land de zieke werknemer recht heeft op een uitkering of loondoorbetaling. Maar ook op het gebied van internationale detachering, waar Europese regelgeving moet zorgen voor bescherming van gedetacheerde werknemers, is deze niet altijd eenduidig.

‘Het is altijd een uitdaging om een oplossing te zoeken die enerzijds in lijn is met de regelgeving maar die ook uitvoerbaar is in de dagelijkse praktijk van werkgever en werknemer.’

“Bedrijven sluiten nogal eens een arbeidsovereenkomst af met hun medewerkers op basis van het recht in hun eigen land, omdat zij dat nu eenmaal het beste kennen. Maar dwingende arbeidsrechtelijke bepalingen van het land waarin die medewerkers gewoonlijk werkzaam zijn, kunnen het gekozen arbeidsrecht overrulen. Daarover adviseer ik onze klanten onder meer. Het is van belang om bij aanvang van een arbeidsovereenkomst drie belangrijke vragen te stellen: in welk land gaat de werknemer hoofdzakelijk en structureel werken, waar moet er belasting worden betaald en in welk land is de medewerker sociaal verzekerd?”

Opleiding en ervaring

Na zijn studie Nederlands recht begon Roelof bij een klein juristenkantoor als bedrijfsjurist en had daar een bredere, ondernemingsrechtelijke praktijk (die zowel privaatrecht omvatte maar ook bestuursrecht) waarin arbeidsrecht een belangrijk onderdeel vormde. Hij voltooide daar met succes de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen van de SBB (Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen). In 2008 maakte hij de overstap naar Interfisc.