Ga naar de inhoud

Personeel in het buitenland – hoe zit dat?

Als werkgever die een lokale verkoper of vertegenwoordiger in het buitenland zoekt of heeft, kunnen wij ons voorstellen dat u er vanuit gaat dat u gewoon uw eigen regels kunt toepassen, omdat dat nu eenmaal de regels zijn die u kent. 

Begrijpelijk, maar niet zonder risico’s. Wonen en werken uw medewerkers namelijk in een ander land, dan moet u rekening houden met de lokale regels van dat land. En de lokale regels zijn in elk land anders! 

Naast deze situatie waarin u heel bewust een vertegenwoordiger in een ander land in dienst neemt om de (after)sales van uw producten in dat land op te zetten of te bevorderen, zien wij ook steeds vaker de situatie ontstaan waarin de werknemer in het buitenland werkt om andere redenen. Zo zorgt de krapte op de arbeidsmarkt ervoor dat vacatures steeds vaker opgevuld worden met een kandidaat in het buitenland. Thuiswerken is immers sinds de coronacrisis meer regel dan uitzondering,  dus waarom dan niet in het buitenland?

Bij Interfisc passen wij deze constructie al sinds jaar en dag toe, wij verbinden immers werkgevers in het éne land met werknemers in het andere land.

Op onze website bieden wij een schat van informatie aan over dit onderwerp, waaruit hieronder een greep.

VIJF VALKUILEN BIJ HET AANNEMEN VAN PERSONEEL IN HET BUITENLAND

Op deze pagina zetten wij vijf valkuilen voor u op een rij die voor problemen en onnodige kosten kunnen zorgen bij het aannemen van lokaal personeel in het buitenland. Ook geven wij u tips waarmee u dergelijke problemen kunt voorkomen.

Omdat de valkuilen afhankelijk zijn van de kennis die u als werkgever heeft over de regels in uw eigen land, kunt u kiezen uit de volgende versies:

thuiswerken in het buitenland

Op afstand werken in eigen land of in het buitenland is aan de orde van de dag na alles wat we hebben meegemaakt in de afgelopen jaren. Zeker nu het steeds moeilijker wordt om de juiste talenten te vinden. Onze partner Undutchables spreekt zelfs over een “war on talent”. Het over de grens heen aanwerven van personeel kan dan ook nieuwe mogelijkheden bieden.

In een online expert talk op 26 november 2021 gingen we samen met Undutchables dieper in op deze mogelijkheden en gaven wij tips die u kunnen helpen bij het recruiten en aannemen van personeel in het buitenland.

niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek.
Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.