Interfisc | Loonheffingen in Nederland | Interfisc
15189
post-template-default,single,single-post,postid-15189,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Let op met uitstel van loonheffingen in Nederland

 

Let op met uitstel van loonheffingen in Nederland

Om ondernemers tegemoet te komen heeft de Belastingdienst de mogelijkheid gecreëerd om uitstel te krijgen voor de afdracht van loonheffingen. Concreet kan er uitstel worden aangevraagd voor loonheffingen over de periode tussen 12 maart 2020 en 30 juni 2021. Deze uitgestelde loonheffingen moeten dan later alsnog worden betaald, maar dáárvoor heeft u dan 36 maanden de tijd, nl. van oktober 2021 tot oktober 2024.
De loonheffingen van juli 2021 zijn dan de eerste die weer op de reguliere wijze moeten worden voldaan, nl. vóór het einde van augustus 2021. Daarna is (voor zover nu bekend) de periode van uitstel voorbij.

Tot zover een duidelijk verhaal. Echter, dient u de loonaangifte over juli te laat in, of draagt u de loonheffingen over deze maand te laat af, dan komt u alsnog NIET in aanmerking voor de gespreide terugbetaling van uw belastingschuld in 36 maanden (van oktober 2021 tot oktober 2024). Dit betekent dat u uw belastingen, waarvoor u bijzonder uitstel van betaling had, alsnog vóór 1 oktober 2021 moet betalen! Eén fout kan er dus voor zorgen dat de gehele terugbetalingsregeling in één klap geannuleerd wordt.

Conclusie: zorgt u ervoor dat u, ook in de zomerperiode, uw facturen & betaaltermijnen goed in de gaten houdt! Klik hier om de volledige informatie over uitstel van loonheffingen te bekijken

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.
Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

Heeft u hulp nodig bij het organiseren van uitstel van loonheffingen?

Neemt u dan gerust contact op met uw payroll accountmanager van Interfisc B.V.

Publicatiedatum: 12 /03 /2021