Interfisc | Werknemers in het buitenland? - Interfisc helpt u graag verder
7948
page-template-default,page,page-id-7948,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Van sociaal secretariaat in Nederland naar expert in internationale payroll

 

100px-Den_Haag_-_Nassaulaan_19 100px-Den_Haag_-_Nassaulaan_16

Nassaulaan 19, 16, 13 Den Haag

Pand Nassaulaan

“Al snel werd duidelijk dat een loonfiche alléén niet voldoende was, er kwam veel meer bij kijken”

Stationsplein 4, Voorburg

Familiebedrijf & Belgisch sociaal secretariaat in Nederland, sinds 1972

 

Interfisc is een van oorsprong Belgisch familiebedrijf, in 1972 opgericht door wijlen Robert A.E. Mahieu (3 oktober 1937 – 21 maart 2013). Robert Mahieu was toen adjunct-directeur van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland, en kwam op het briljante idee om het eerste Belgische sociaal secretariaat in Nederland op te richten. Dat was er namelijk niet terwijl er wel behoefte aan was.

 

Van handelsagenten en groothandelaren naar vertegenwoordigers in loondienst

Vóór die tijd maakten veel Belgische exporteurs gebruik van Nederlandse handelsagenten en groothandelaren. Deze werden echter steeds vaker vervangen door vertegenwoordigers in loondienst. Het administreren van deze dienstverbanden was in die tijd niet evident, want in tegenstelling tot België bestonden er ook toen al in Nederland géén sociale secretariaten. Ook de Nederlandse Belastingdienst wist niet zo goed hoe deze groep te behandelen. Om deze reden is toen door de heer Mahieu “Bureau Interfisc” opgericht: het eerste Belgische sociaal secretariaat in Nederland.

 

Toen al méér dan alleen een loonfiche!

Er moest echter ook een oudedagsvoorziening getroffen worden voor de vertegenwoordigers, evenals arbeidsongeschiktheidsregelingen, een bedrijfswagen, een tankkaart en ga zo maar door. Zaken die voor een onderneming zonder vestiging in Nederland niet vanzelfsprekend waren (en dat overigens vandaag de dag nog steeds niet zijn, ware het niet dat Interfisc voor veel problemen een praktische oplossing paraat heeft!). In de loop der jaren werd het dienstenpakket op die manier behoorlijk uitgebreid teneinde het de buitenlandse werkgevers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

In 1996 is Interfisc volledig op eigen krachten verdergegaan, om in relatief korte tijd uit te groeien naar een team van ruim 45 medewerkers, internationaal.

 

Interfisc gaat door, ook na het overlijden van haar oprichter

Na het overlijden van Robert Mahieu op 21 maart 2013 werd het bedrijf Interfisc voortgezet door zijn echtgenote Willy Mahieu-Scholte (9 maart 1946 – 20 juli 2016). Wij hebben het aan haar te danken dat Interfisc als familiebedrijf, ook na het overlijden van haar oprichter, kon voortbestaan. Daarnaast heeft zij ervoor gezorgd dat het oorspronkelijke Interfisc gedachtengoed niet verloren ging en zelfs verankerd werd in het hedendaagse bedrijf Interfisc, waar wij allemaal trots op zijn.

 

Interfisc vandaag de dag: expert in internationale payroll

Vandaag de dag is het bedrijf Interfisc nog altijd in handen van de familie Mahieu, die het bestuur heeft toevertrouwd aan André Hamulyák, sinds 1994 werkzaam bij Interfisc. Wij beschikken over een hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vanuit onze visie zoeken wij altijd naar mogelijkheden om een verdere expansie te realiseren, daar waar deze tegemoetkomt aan een behoefte van onze doelgroep. In de verschillende vestigingen verwerken we de loonadministraties van werknemers werkzaam in Nederland én in genoemde buurlanden, alsmede Frankrijk. Interfisc heeft zich bovendien ontwikkeld tot expert in internationale payroll en grensoverschrijdend verlonen, waarbij niet alleen de inhoudingen in verschillende landen worden berekend en afgedragen, maar ook daadwerkelijk op de loonfiche worden geïntegreerd.

 

Om onze oprichter te citeren: En zo gaan wij verder!