Ga naar de inhoud

In memoriam – Robert A.E. Mahieu

In memoriam – Robert A.E. Mahieu (3 oktober 1937 – 21 maart 2013)

Op 21 maart 2013 is tot ons grote verdriet, op 75-jarige leeftijd, Robert Mahieu overleden. In hem hebben we een zeer bevlogen en betrokken leider verloren, die voor velen in ons bedrijf een grote bron van inspiratie was en tot het laatste moment een rots in de branding waar niemand tegenop kon.

De oprichting van het eerste Belgische sociaal secretariaat in Nederland, Interfisc, maakte hem als Belg in Nederland grensverleggend. Dankzij zijn unieke concept heeft hij de weg vrijgemaakt voor veel Belgische bedrijven die hun geluk in Nederland wilden beproeven en die er vandaag de dag vaste voet aan de grond hebben.

Typerend voor Robert Mahieu was zijn vastberadenheid om, zo creatief en efficiënt mogelijk, zijn doel te bereiken en om daarbij tot het uiterste te gaan. Beren op de weg waren er genoeg, maar hij wist ze met gemak te omzeilen.

Naast ondernemer in hart en nieren was Robert Mahieu een baas die samen met zijn medewerkers aan de weg timmerde en het goede voorbeeld gaf om ons, de jongere generatie, te laten zien hoe het moest. Hij trad niet graag zelf op de voorgrond en hanteerde het principe “ere wie ere toekomt”, waarmee hij respect toonde voor de mensen om hem heen en hen ruimschoots in de gelegenheid stelde om zich te ontplooien en daarmee ook het bedrijf en haar expertise naar een hoger niveau tilde.
Door zijn vertrouwen in de mensheid in combinatie met zijn neus voor talent heeft hij ervoor gezorgd dat het bedrijf Interfisc vandaag de dag beschikt over experts in het vakgebied van grensoverschrijdend verlonen, die in staat zijn om zijn visie verder uit te dragen.

Robert Mahieu heeft met Interfisc geschiedenis geschreven. Ruim 40 jaar heeft hij tegen de stroom in geroeid en een grote hoeveelheid Benelux-handelsbelemmeringen opgelost en daar mag hij trots op zijn.
Uiteraard zullen wij binnen Interfisc zijn steun en zijn vertrouwen ontzettend missen. Tegelijkertijd zijn wij minstens zo vastberaden als hij zelf was om zijn unieke missie voort te zetten en ervoor te zorgen dat de Interfisc-geschiedenis wordt voortgezet. Hiermee doen wij eer aan de uitspraak die hij deed in de jubileumpublicatie die ter ere van het 35-jarig bestaan van Interfisc in 2007 verscheen: “En zo gaan wij verder”.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.