Interfisc | Studiedag Werkkostenregeling in Nederland - Interfisc
3278
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3278,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Werkkostenregeling in Nederland

pageslider
 
Specificatie
Locatie:
Kontich, België
Data:
dinsdag 1 oktober 2019
Voertaal:
Nederlands
(Engelstalig op aanvraag)
Aantal deelnemers:
Minimaal 5
Kosten:
€ 256,- per persoon, excl BTW
Werkkostenregeling in Nederland

Vanaf 2015 is de werkkostenregeling verplicht voor iedere werkgever die werknemers in dienst heeft voor welke werknemers in Nederland loonbelasting wordt ingehouden. Deze WKR vervangt alle vroegere Nederlandse regels met betrekking tot vergoedingen en verstrekkingen.

Onder de WKR worden alle elementen die u aan uw werknemers vergoedt (in geld) of verstrekt (in natura) in eerste instantie gezien als ‘loon’. Dus zowel de normale belaste zaken als salaris, vakantiegeld, 13e maand, provisie en het voordeel in natura van de bedrijfsauto. Maar ook alle netto vergoedingen zoals onkostendeclaraties, het kerstpakket en de verstrekking van kantoorbenodigdheden als u een vaste werkplek voor uw personeel in Nederland heeft.

De Nederlandse fiscus wil controleren dat u al uw vergoedingen en verstrekkingen op een juiste manier heeft ingedeeld in de verschillende kostencategorieën, zoals voorgeschreven in de WKR.

Doelgroep

Deze studiedag is uitermate geschikt voor werkgevers met werknemers die in Nederland werken en dus via de Nederlandse salarisspecificatie een vaste onkostenvergoeding betalen. Werkgevers hebben de taak om deze vaste onkostenvergoeding fiscaal te verantwoorden aan de Nederlandse belastingdienst.

Onze specialisten zullen vanuit hun expertise de werkkostenregeling inzichtelijk maken aan de hand van veel voorkomende situaties en valkuilen.

Schrijft u zich nu in en onderzoek voorafgaand aan de studiedag welke personeelskosten u heeft en of het voor u duidelijk is onder welke categorie zij vallen in de werkkostenregeling. Noteer al uw vragen en laat ze door de onze specialisten tijdens de studiedag beantwoorden.

Programma

 • 09.30 uur: Ontvangst
 • 10.00 uur: Start seminar:
  • algemene WKR uitleg
  • praktijk voorbeelden
  • vragen sessie (klassikaal)
 • 12.00 uur: Lunch
 • 12.45 uur: Vervolg seminar:
  • vragen sessie (klassikaal)
  • vragen sessie (1-op-1 met onze specialisten)
 • 15:30 uur: Einde

Contact

Voor verdere informatie omtrent de inhoud van de workshop kunt u contact opnemen met René de Veth of stuur een mail naar events@interfisc.eu

Voorwaarden

Per studiedag geldt een minimum aantal inschrijvingen van 5 deelnemers. Daarom behouden wij ons het recht voor om een geplande studiedag te annuleren indien dit aantal niet wordt gehaald. Bij de deelnameprijs zijn tevens koffie/thee, frisdranken, lunch en een uitvoerige syllabus inbegrepen. Na inschrijving ontvangt u een factuur voor betaling alsmede een routebeschrijving. Annuleren kan kosteloos tot uiterlijk 3 werkdagen voor de studiedag. Daarna wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij afwezigheid zonder schriftelijke of mondelinge afmelding wordt 100% in rekening gebracht.