Interfisc | Vacature: Wij zoeken een enthousiaste Klantadviseur HR & Payroll
14634
page-template-default,page,page-id-14634,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Vacature: Klantadviseur binnendienst Payroll & HR

 

Hoe kan je solliciteren?

Richt je CV en begeleidende motivatie per e-mail aan: pz@interfisc.nl

Indien je meer informatie over deze functie wenst, neem dan contact op.

Waar kan je meer informatie over ons vinden?

Op onze website www.interfisc.com tref je meer informatie over ons aan, alsmede over de medewerkers die bij ons werken.

Ook vind je ons op LinkedIn & Facebook.

Wij zoeken onze kandidaten zelf.

Daarom wordt acquisitie op basis van deze vacature niet op prijs gesteld.

Vacature: Klantadviseur binnendienst Payroll & HR

Wie zoeken wij?

Heb jij affiniteit met loonadministratie, maar wil je niet je focus beperken tot deze ene specifieke expertise binnen het vakgebied, aarzel dan niet en solliciteer op onze veelzijdige functie van klantadviseur binnendienst Payroll & Employee benefits.

Deze functie kan zowel fulltime (37,67 uur) als parttime worden ingevuld, met als minimum 32 uur per week.

Wat houdt de functie in?

Jouw taken zijn het adviseren en begeleiden van veelal internationale klanten. Je adviseert werkgevers over o.a. arbeidsvoorwaarden en employee benefits van werknemers, loonkosten, werkgeversverplichtingen en risico’s. Je informeert –en offreert de prospect vervolgens verder over welke diensten er nodig zijn om een pakket op te zetten voor de betreffende werknemer, met passende arbeidsvoorwaarden. Deze diensten zijn, naast loonadministratie, o.a. ziekteverzuimbegeleiding, arbeidsrechtelijke en fiscale ondersteuning en verzekeringen. Je kunt deze adviestaken deels vanuit je (thuis) kantoor uitvoeren m.b.v. je telefoon en videobelmogelijkheden vanaf je laptop.

Wat zijn de functievereisten?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je hebt affiniteit met zakelijke dienstverlening. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in één of meerdere onderdelen van de vakgebieden loonadministratie, employee benefits of arbeidsrecht.
Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed.. Spreek je ook nog Duits en/of Frans, dan heb jij als kandidaat een pré.
Ook ben je administratief goed onderlegd, kan je goed overweg met verschillende applicaties en zal het werken met een CRM systeem geen probleem voor je vormen.

Welke competenties zoeken wij?

Jij bent een spin in het web tussen de prospects en de interne afdelingen binnen Interfisc. Je bent communicatief sterk en je hebt een flinke dosis overtuigingskracht. Verder heb je de volgende competenties:

  • Proactief
  • Commercieel inzicht & tact
  • Probleemoplossend
  • Klant- en servicegericht
  • Beschikkend over een helicopterview
  • Zelfstandig, doch ook goed presterend in teamverband
  • Representatief