Interfisc | Corona-informatie | Tegemoetkoming vaste lasten mkb (TVL) | Interfisc
11833
page-template-default,page,page-id-11833,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Tegemoetkoming vaste lasten mkb (TVL)

 

Deze informatie werd bijgewerkt op 29 mei 2020

Heeft u vragen?

Bekijk dan onze antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Belangrijke steunmaatregel in Nederland:
Tegemoetkoming voor ondernemers in getroffen sectoren (Togs), op 20 mei 2020 opgevolgd door de Tegemoetkoming vaste lasten mkb (TVL)

Nederlandse ondernemingen in bepaalde sectoren, die het meest zijn getroffen door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (bijv. door gedwongen sluiting, inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies), kunnen via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (Togs) een eenmalige tegemoetkoming ontvangen van in eerste instantie € 4.000.

Op 20 mei 2020 werd bekendgemaakt dat de Togs vanaf half juni zal worden opgevolgd door de Tegemoetkoming vaste lasten mkb (TVL). Deze is bedoeld voor mkb-bedrijven die structureel meer dan 30% omzetverlies lijden door de coronacrisis. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, konden eerste instantie tot € 20.000 tegemoetkoming per 3 maanden krijgen om vaste lasten (excl. loonkosten) op te blijven brengen. Eind mei werd dit bedrag verhoogd naar € 50,000 voor de iver maanden tot 1 oktober. In dit bedrag is verdisconteerd dat deze subsidie als omzet wordt meegerekend voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW).

Bedrijven in sectoren die eerder al in aanmerking kwamen voor de Togs kunnen straks van de TVL gebruikmaken. De TVL wordt uitgevoerd door RVO. Aanvragen kan naar verwachting vanaf half juni. Op dit moment loopt de Togs-regeling af. De TVL gaat met terugwerkende kracht in op 1 juni.

Via deze link kunt u de officiële informatie van de Rijksoverheid over de Togs lezen.

Via deze link kunt u veel gestelde vragen over de TVL lezen.

 

>> naar het Corona-informatie overzicht
>> naar de Coronavirus FAQ