Interfisc | Internationaal arbeidsrecht in een notendop
12681
page-template-default,page,page-id-12681,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Samenwerking met de Nederlandse Belastingdienst

 

We hebben voor onze salarisadministratie een nauwe
samenwerking met de Nederlandse Belastingdienst

René de Veth en Birgit Killens zijn binnen Interfisc echte sparringpartners. Samen adviseren zij inzake Franse, Belgische, Duitse, Engelse en Nederlandse salarisadministraties. Zij begrijpen veel van de Europese markt en werken bij complexe vraagstukken pro-actief samen met de Nederlandse Belastingdienst. Dit zorgt soms voor vragen bij buitenlandse bedrijven, omdat hun relatie met de Belastingdienst in het eigen land vaak van een heel andere orde is.

'Het is nieuw om de Belastingdienst te zien als sparringpartner en niet als boeman'

“Sinds 2005 hebben wij in Nederland horizontaal toezicht”, vertelt René. “Dat is een manier van toezicht die ondernemers meer zekerheid biedt. Voorheen controleerde de Belastingdienst loonaangiftes achteraf door middel van een belastingcontrole. Op basis van die controle werd bekeken of de loonadministratie correct verliep. Tegenwoordig werkt de Belastingdienst samen met bedrijven en fiscaal adviseurs. Horizontaal toezicht is gebaseerd op de aanname dat aangiften deskundig tot stand komen en correct zijn. De Belastingdienst gaat ervan uit dat bedrijven werken volgens vooraf overeengekomen normen en met een betrouwbare fiscale adviespartner, en dat aangiften kloppen. Dat betekend dat veel controles overbodig worden. Daardoor kunnen aangiften sneller worden verwerkt en weten bedrijven vooraf dat hun aangifte loonheffingen juist is”.

'"We signaleren knelpunten en zoeken samen met de Belastingdienst naar oplossingen'

Keurmerk

Birgit: “De Belastingdienst heeft Interfisc benaderd voor het horizontaal toezicht. Wij hebben onze processen laten toesten en de Belastingdienst ziet ons als een betrouwbare partij die voldoet aan de kwaliteitseisen. Wij zijn als het ware voorzien van een keurmerk.” René lachend: ‘Ik noem het onze ISO-certificering. We bespreken nu complexe kwesties met de Belastingdienst vóórdat we de aangiften van bedrijven indienen. Onze klanten krijgen alleen nog steekproefgewijs een controle.”

In België kennen bedrijven deze manier van werken niet, aldus Birgit. “De meeste Belgische bedrijven krijgen de Belastingdienst liever niet over de vloer, want die wijst je vooral op wat je niet goed doet. Dat de Belastingdienst in Nederland eerder een sparringpartner is dan de boeman is voor hen tamelijk nieuw. Ik weet daarover nog wel een leuke anekdote. Toen de Belastingdienst Heerlen Belgische bedrijven ging bellen en toelichting gaf op deze nieuwe vorm van toezicht, dachten veel ondernemers dat het telefoontje een grap was. Ze gooiden de hoorn erop.”

Investeren in transparantie

“Natuurlijk zijn er ook verplichtingen verbonden aan horizontaal toezicht”, vult René aan. “Vertrouwen gaat gepaard met extra verantwoordelijkheid. Horizontaal toezicht vergt een maatschappelijk betrokken houding, transparantie en de wil om de boel op orde te hebben. Bedrijven moeten bereid zijn om hierin te investeren.”

Interfisc signaleert ook knelpunten en bespreekt die met de Belastingdienst. Birgit: “We behartigen de belangen van werkgevers en werknemers die grensoverschrijdend werken. Ons doel is hierbij om grensoverschrijdende dienstverbanden te faciliteren door partijen correct te adviseren. Complexe problemen toetsen we vooraf bij de Belastingdienst en we zoeken samen met de Belastingdienst en belangenorganisaties naar oplossingen.

We adviseren op het gebied van grensoverschrijdende sociale zekerheid, fiscaliteit, arbeidsrecht, welzijn en gezondheid en employee benefits.” René: “Hierdoor worden de juiste premies en belastingen in het juiste land afgedragen. Zo ontstaat een ‘win-win-win-situatie’ voor zowel de werknemer, de werkgever als de respectievelijke overheden.

Interfisc Consult België N.V.