Interfisc | Wij bouwen verder
12716
page-template-default,page,page-id-12716,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Interfisc: we bouwen verder

 

De klant staat bij ons altijd centraal en 'nee' bestaat voor ons niet snel

Ze begonnen allebei in 1994 bij Interfisc. André Hamulyák als plaatsvervangend directeur en belastingadviseur. Katja van Leeuwen als schrijven van een Wegwijzer voor de Bouw. Inmiddels zijn ze bestuurder en business development manager en met hart en ziel betrokken bij het familiebedrijf. Samen met anderen zetten ze het gedachtengoed van oprichter Robert Mahieu voort. In een modern jasje, dan wel.

Robert Mahieu was Interfisc”, vertelt André. “Hij heeft ontzettend veel voor dit bedrijf betekend. Toen hij in de jaren zeventig begon, was Interfisc een loonadministratiekantoor. Nu bieden we een breed fiscaal-juridisch georiënteerd dienstenpakket aan bedrijven die grensoverschrijdend werken.

Interfisc Group

Sinds 1998, het jaar waarin Interfisc Holding B.V. werd opgericht, maakt André deel uit van het bestuur van Interfisc. Eerst aan de zijde van Robert Mahieu en op dit moment als bestuurder van de gehele groep. “Robert liet mensen altijd in hun waarde en zorgde ervoor dat iedereen vrijuit durfde te spreken binnen het bedrijf. Dat is ook mijn lijn.”

Katja van Leeuwen knikt. “Je bent een benaderbare bestuurder en wilt graag draagvlak hebben voor beslissingen. Je luistert en weegt af en je kijkt altijd of een beslissing in het belang van het bedrijf is.”

André: “Soms hoor ik Robert als ik over een beslissing nadenk. Laat ik een klein voorbeeld geven. Iemand opperde om binnen Interfisc een fruitmand neer te zetten. Ook in het kader van welzijn en gezondheid een goed idee, dat Robert direct zou omarmen. Dus die fruitmand staat er nu.”

Katja: ‘Robert blijft altijd belangrijk voor Interfisc. We koesteren zijn gedachtengoed en willen een toegankelijke en betrouwbare partner zijn, die met bedrijven meedenkt en maatwerk beidt.”

André: “De behoefte van onze klant staat centraal. Die nemen we als uitgangspunt. We zijn inhoudelijk sterk en bieden persoonlijke begeleiding. Er bestaat niet snel ‘nee’ voor ons. We zetten graag onze tanden in moeilijke vraagstukken.”

Gedegen expertise en een uitgebreid netwerk

De afgelopen decennia heeft Interfisc meerdere malen bewezen dat het zaken voor elkaar krijgt. Katja: “We hebben gedreven specialisten en een uitgebreid netwerk. Door onze verschillende internationale kantoren, weten we wat er in de landen speelt. Van oudsher hebben we goede contacten met de Belastingdienst, Kamers van Koophandel, branchorganisatie en ambassades. Daardoor kunnen we snel met de juiste partijen in overleg als er handelsbelemmeringen zijn voor onze klanten. We zoeken altijd naar een oplossing.

Uitnodiging aan de inspecteur

Over die gedrevenheid van Interfisc heeft André een mooi verhaal. “We werden ooi ingeschakeld om voor een Frans bouwbedrijf de loonadministratie te verzorgen. Het bedrijf ging een groot bouwproject in Nederland uitvoeren en wilde voor een aantal werknemers aanspraak maken op de 30%-regeling. Dit betekent dat de werkgever 30% van het salaris onbelast mag laten en dus netto kan uitkeren om zo de extra kosten te dekken die werknemers maken als zij in Nederland gaan wonen en werken.

Voorwaarde hierbij is dat de werknemer een specifieke deskundigheid heeft die op de Nederlandse markt niet of nauwelijks is te vinden.

In het geval van het bouwbedrijf ging het om een speciale machinist voor een va de geautomatiseerde werktuigen. De Belastingdienst vond de aanvraag aanvankelijk onzin, machinisten hebben we in Nederland ook. We kwamen er telefonisch en met de papieren aanvraag niet uit. Dus toen hebben we de inspecteur uitgenodigd om zélf te komen kijken op het bouwterrein. Er kwam een kleine afvaardiging. Die zag een machinist die een gigantische boorinstallatie bediende terwijl hij met een laserstraal de richting bepaalde waar hij ging boren. Dit was toen nog volkomen nieuw voor de Nederlandse markt. Je had het gezicht van de inspecteur moeten zien. Hierna kwam de 30%-regeling rond.”

Nieuwe diensten

Inmiddels zijn de oplossingen minder eenvoudig dan vroeger. De wereld verandert en het fiscaal-juridische vakgebied wordt complexer. Andre: “De afgelopen jaren hebben we meebewogen met nieuwe ontwikkelingen. Interfisc is naast internationaal loonadministrateur ook salaris-adviseur. We houden onze vakkennis up-to-date en breiden uit met nieuwe diensten waarbij we voorop willen lopen. Zo adviseren wij onder andere over de nieuwe EU-detacheringsregels.”

Bescherming persoonsgegevens

Andere uitdagingen zijn er ook. Andre: “We bieden één loket voor grensoverschrijdend werken. Digitalisering wordt daarin steeds belangrijker. We hebben portals voor loonadministratie, verzuimbegeleiding en boekhouding en we werken aan de doorontwikkeling van My Interfisc. Daarbij heeft de bescherming van persooonsgegevens onze hoogste prioriteit.

Helicopterview

Katja: “Interfisc is uniek vanwege de combinatie van diensten en de helicopterview waarmee wij deze diensten met elkaar verbinden. Samen, oplossingsgericht en zorgzaam zijn de kernwaarden waarmee Interfisc zich onderscheidt. We willen onze opdrachtgevers immers de beste oplossing bieden. Dit kan alleen wanneer wij als specialisten samen optrekken. Onder leiding van André zijn we zelfsturende teams gaan vormen. Dit werkt heel goed. Iedereen draagt bij aan onze missie: het totaal ontzorgen van onze klanten, zodat die zich kunnen richten op hun core-business.”

'Ons 45-jarig jubileum is de opmars naar ons 50-jarig bestaan'

In de toekomst wil Interfisc nog meer een adviseur en sparringpartner zijn. Kennis delen en bedrijven begeleiden bij hun buitenlandse stappen. Het jubileumthema van 2017 sluit daar wat André betreft mooi bij aan. “We richten ons op de toekomst van werken, een thema dat ons allemaal verbindt. De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart en uiteraard hebben deze veranderingen ook invloed op de wijze waarop er in het bedrijfsleven (samen) gewerkt wordt. Het is koffiedik kijken, maar we inventariseren graag in een vroeg stadium de behoefte van klanten. Zodat we daar zo efficiënt mogelijk op kunnen inspelen. Bovendien is ons 45-jarig jubileum een opmars naar ons 50-jarig bestaan. Interfisc kijkt graag vooruit.”

Interfisc Holding B.V.