Interfisc | Complexe regels bij verzuim in Nederland
12820
page-template-default,page,page-id-12820,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Casus | Verzekeren over de grens, niet vanzelfsprekend

 

Niet meer verzekerd - 2012

Probleem

Eind 2012 wordt Interfisc onaangenaam verrast door een besluit van de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. We hebben verzekeringen van buitenlandse klanten voor hun Nederlandse personeel al jaren bij deze verzekeraars ondergebracht. Maar plotseling willen zij de lopende inkomstenverzekeringen vanaf 1 januari 2013 beëindigen. Dit in verband met conflicterende Europese en Nederlandse wetgeving op het gebied van verzekeringen. De buitenlandse wetgeving zou van toepassing zijn op verzekeringen gelosten door Nederlandse verzekeraars. Dit is voor hen een onaanvaardbaar risico. En uiteraard is dit ook voor ons én de klanten van Interfisc een onacceptabele beslissing.

Oplossing

Theo Brouwer en Patrick Naafs zijn met een aantal verzekeraars om de tafel gegaan, om toch weer verzekeringen te kunnen aanbieden. Patrick: “Uiteindelijk kregen we dat voor elkaar. Naast de toezegging van de bestaande inkomensverzekeraar om bestaande contracten toch te continueren hebben we een aantal verzekeraars in ons netwerk bereid gevonden om die verzekeringen wél aan te bieden. Daarmee is echter niet gezegd dat de problemen voorgoed opgelost zijn. Elke verzekeraar bepaalt immers zijn eigen beleid als het gaat om het al dan niet verzekeren van een buitenlandse werkgever. Tot op de dag van vandaag is Ravil Intersurance één van de weinige tussenpersonen die het mogelijk maakt voor buitenlandse werkgevers én hun werknemers om goed verzekerd te zijn in Nederland. Een doorlopende uitdaging voor ons om dit zo te houden.”