Interfisc | (On)belaste vergoedingen in Nederland
12829
page-template-default,page,page-id-12829,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Casus | (On)belaste vergoedingen

 

Buitenlandse werkgevers kunnen kosten mobiele telefonie belastingvrij vergoeden

Probleem

Vanaf 2010 kijkt Interfisc met belangstelling naar de opzet van de nieuwe Werkkostenregeling. Deze zal per 1 januari 2015 definitief gaan gelden voor al onze klanten met personeel in Nederland. De regeling is in eerste instantie alles behalve vanzelfsprekend voor onze klanten. Het gaat hier om nieuwe Nederlandse wetgeving die aanvankelijk onvoldoende rekening houdt met buitenlandse bedrijven. We voorzien dat zij dankzij de regeling een probleem krijgen met bijvoorbeeld de kosten voor mobiele telefonie. Deze kosten zijn straks alleen nog onbelast voor werknemers die, naast hun werkplek aan huis, ook een vaste werkplek op kantoor hebben. Aangezien de meeste medewerkers van onze klanten vertegenwoordigers zijn die vanuit huis werken, dreigen zij buiten de boot te vallen. Er hangt de bedrijven een 80% eindheffing boven het hoofd op de kosten voor mobiele telefonie.

Oplossing

Interfisc valt als payrollprovider voor buitenlandse werkgevers met personeel in Nederland als eerste onder het ‘horizontaal toezicht’ van de Belastingdienst Heerlen, kantoor Buitenland. Dit betekent dat Interfisc eventuele knelpunten in de salarisadministratie snel kan aankaarten bij en bespreken met een vast aanspreekpunt bij de Belastingdienst. Birgit Killens en René de Veth pakten dit op. In samenspraak met het belastingkantoor in Heerlen, bevoegd voor ons en onze buitenlandse werkgevers, hebben we mede deze problematiek besproken en opgelost voor onze klanten.

Aanvankelijk leek het erop dat deze kosten ten laste zouden komen van de vrije ruimte binnen de Werkkostenregeling. Met als consequentie dat overschrijdingen van die vrije ruimte zouden worden belast met een eindheffing van 80%. Gelukkig hebben we bereikt dat de Belastingdienst en de staatssecretaris dit probleem ook inzagen. Zo hebben we er mede voor gezorgd dat kosten van mobiele telefonie onder de gerichte vrijstellingen vallen. Gerichte vrijstellingen zijn kosten die de werkgever onbelast mag vergoeden zonder daar 80% eindheffing over te moeten betalen. Werkgevers kunnen nu dus, ook voor hun personeel dat vanuit huis werkt, aanspraak maken op de gerichte vrijstelling voor de vergoeding van mobiele telefonie, laptops en internet.