Interfisc | ons-team Dirk Laruelle
3524
tshowcase-template-default,single,single-tshowcase,postid-3524,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Dirk Laruelle

 
Fiscaal
Belastingadviseur en manager Interfisc Consult België NV
Kontich

Over Dirk

Dirk werkt al meer dan 20 jaar bij Interfisc. Toen hij bij het bedrijf in dienst kwam, was Interfisc België NV pas opgericht en was het zijn taak en verantwoordelijkheid deze nieuwe werkmaatschappij verder te gaan uitbouwen en vorm te geven. Nadien werd Interfisc Consult België NV opgericht en werd de fiscaal-juridische adviespraktijk voortaan vanuit deze vennootschap verder georganiseerd. Samen met zijn Nederlandse collega’s adviseert hij dagdagelijks werkgevers en werknemers over de fiscale, juridische en sociale zekerheidsrechtelijke consequenties van het werken over de grens en in België. Daarnaast is hij intern een vraagbak voor de collega’s van de loonadministratie in de verschillende landen. Af en toe is hij ook spreker op seminars en vanuit zijn praktijk schrijft hij regelmatig artikels over diverse aspecten van grensoverschrijdende tewerkstelling.

‘Ik adviseer klanten om eerst de feitelijke tewerkstellingssituatie van hun werknemers duidelijk in kaart te brengen. Vervolgens op basis hiervan hun fiscale-, sociale zekerheids- en arbeidsrechtelijke situatie te analyseren, hieraan conclusies te verbinden en deze laatste tenslotte te gebruiken als basis voor de organisatie van hun payroll in de verschillende landen.’

“Een werknemer werkt in het buitenland en/of in meerdere landen. Van belang is te bepalen in welk land deze werknemer sociaal verzekerd is en waar hij zijn belastingen moet betalen. De regels die dit bepalen zijn over het algemeen vrij duidelijk en ook gemakkelijk te begrijpen. De moeilijkheid is, dat deze regels worden toegepast op een feitelijke tewerkstellingssituatie en die is niet altijd even helder. De uitdaging bestaat er dan ook in alle relevante informatie boven water te krijgen. Hiervoor moeten de juiste vragen aan de werkgever worden gesteld. Dat doen wij dan ook al bij het eerste contact. Vervolgens kan gestart worden met de organisatie van de payroll, wat er in de praktijk dient op neer te komen dat de werknemer in het juiste land sociale zekerheidspremies en belastingen betaalt en dat deze bedragen ook op de juiste manier worden berekend en afgedragen. Dit alles moet dan uiteindelijk zijn weerspiegeling vinden in een correcte loonstrook die de werknemer van ons ontvangt.”

Opleiding en ervaring

Dirk is Master in de Rechten (KU Leuven 1993) met specialisatie arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Nadien behaalde hij zijn diploma Postgraduaat Fiscale Wetenschappen (FHS Brussel 1997). Dirk is erkend belastingconsulent en in die hoedanigheid aangesloten bij het Instituut voor Accountants en Belastingconsulenten (IAB) in België.