Interfisc | Ziekmelding-vanuit-het-buitenland | Interfisc-Arbo B.V.
245
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-245,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Ziekmelding vanuit het buitenland

 
Specificatie
Contact Interfisc-Arbo:
Telefoon: +31 (0)70 313 3040
E-mail: arbo@interfisc.nl
Ziekmelding vanuit het buitenland

Voor een ziekmelding vanuit het buitenland gelden dezelfde regels als voor een ziekmelding vanuit Nederland. Dit houdt in dat verzuim dat ontstaat in het buitenland moet worden gemeld bij de werkgever en Interfisc-Arbo conform de procedure beschreven in punt 1.
Daarnaast moet werknemer zich direct melden bij een officieel erkende instantie in het buitenland voor een medische verklaring waaruit blijkt dat er sprake is van arbeidsongeschiktheid, het verloop van de ziekte en de ingestelde behandeling.

Als de werknemer aangeeft niet in staat te zijn om terug te reizen dan moet de instantie ook een verklaring af geven waaruit blijkt dat werknemer niet reisvaardig is.
Deze verklaringen moeten in het Engels zijn opgesteld. Bij terugkomst in Nederland moet werknemer zich direct melden bij zijn werkgever en Interfisc-Arbo en meewerken aan de controle door de bedrijfsarts. De bedrijfsarts in Nederland kan aan de hand van de verklaringen die werknemer moet overleggen vervolgens vaststellen of er bij terugkomst sprake was/is van arbeidsongeschiktheid.

 

Klik op de link om de vertaling van dit bericht te lezen | Engels | Duits | Frans