Interfisc | Nu al reparaties aan het nieuwe arbeidsrecht in Nederland - Interfisc
10371
post-template-default,single,single-post,postid-10371,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Nu al reparaties aan het nieuwe arbeidsrecht in Nederland

 

Nu al reparaties aan het nieuwe arbeidsrecht in Nederland

Zoals gebruikelijk in Nederland is de gloednieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB, in werking getreden op 1 januari 2020) alweer op onderdelen gerepareerd, omdat aan sommige eisen in de praktijk maar moeilijk kon worden voldaan.

Met name aangaande werknemers die al langer in dienst zijn, maar waarvoor nog géén schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aanwezig was, zijn versoepelingen doorgevoerd. Klik hier om het volledig geactualiseerde overzicht van wijzigingen te bekijken.

Ook hebben wij voor u op een rij gezet hoe het zit met de transitievergoeding; sinds 1 januari 2020 is deze in alle gevallen van onvrijwillig vertrek van de werknemer verschuldigd, en niet meer alleen wanneer de werknemer 2 jaar of langer in dienst was. Lees verder.

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.
Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

Heeft u hulp nodig bij het up-to-date brengen van uw salarisadministratie, of twijfelt u of uw arbeidscontracten sinds de wetswijziging nog wel kloppen? Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs Ewold Bom of Francesco Monteiro, zij denken graag met u mee.

Publicatiedatum: 23 /01 /2020