Interfisc | Notificatie 'einde arbeidsovereenkomst' alleen nog via portaal - Interfisc
15442
post-template-default,single,single-post,postid-15442,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Notificatie ‘einde arbeidsovereenkomst’ alleen nog via portaal

 

Notificatie ‘einde arbeidsovereenkomst’ alleen nog via portaal

Bent u klant van onze Nederlandse payroll afdeling (Interfisc B.V.) lees dan het volgende bericht inzake de notificatie ‘ einde arbeidsovereenkomst’ met aandacht!

Op dit moment sturen we u maandelijks een email met hierin aangegeven welke arbeidsovereenkomsten aflopen binnen 2 maanden. Dit doen wij zodat u tijdig de medewerker kunt informeren over wat u van plan bent met zijn/haar contract. Per 1 januari 2015 is er een wijziging in het Nederlandse arbeidsrecht betreffende de aanzegtermijn. De werkgever moet uiterlijk één maand voordat de arbeidsovereenkomst eindigt, de werknemer schriftelijk informeren over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst. Dit is niet van toepassing bij arbeidsovereenkomsten korter dan 6 maanden maar adviseren om de werknemer ook in dit geval te informeren.

U ontvangt dit signaal ook automatisch via ons portaal en dus dubbel. We hebben daarom besloten om deze melding met ingang van 1 juli 2021 alleen nog via ons portaal te laten lopen. Hebt u een account op ons portaal, dan krijgt u een melding op het e-mailadres/sen welke wij geregistreerd hebben staan. Als u inlogt in ons portaal ziet u deze melding ook staan op het hoofddeskboard bij het kopje ‘nog te weten’.

De melding die u zowel in de e-mail als in het portaal krijgt, is als volgt: Einde contract, ‘naam medewerker’ en ‘datum einde contract’.

Wij verzoeken u om tijdig aan ons door te geven via payroll@interfisc.nl of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd en zo ja tot welke datum. Denkt u er ook aan om de door beide partijen getekende arbeidsovereenkomst mee te sturen zodat we de eventuele hoge WW-premie (werkloosheidspremie) kunnen aanpassen naar de lage premie. De lage premie geldt bij een schriftelijke, door beide partijen ondertekende arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Horen wij niks van u bij het aflopen van een arbeidsovereenkomst, dan stoppen we met het verlonen van de desbetreffende werknemer op de datum dat de arbeidsovereenkomst afloopt. Dit om te voorkomen dat de werknemer salaris krijgt terwijl hij/zij uit dienst is gegaan.

Heeft u vragen?

Hebt u vragen over het inloggen, kijkt u dan ook op onze website voor de benodigde handleidingen https://www.interfisc.com/my-interfisc-online/.

U kunt ook contact met ons opnemen via payroll@interfisc.nl of bel 0031 – (0)70 313 3000.

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.

Heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact op!

Publicatiedatum: 23 /04 /2021