Interfisc | Interfisc veroorzaakt doorbraak inzake Insolvenzgeldumlage - Interfisc
4459
post-template-default,single,single-post,postid-4459,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Interfisc veroorzaakt doorbraak inzake Insolvenzgeldumlage

 

Interfisc veroorzaakt doorbraak inzake Insolvenzgeldumlage

Interfisc heeft voor haar cliënten met in Duitsland werkzaam personeel een groot succes behaald. De “Deutsche Rentenversicherung” heeft na een jarenlange procedure eindelijk het standpunt van Interfisc overgenomen dat bedrijven zonder feitelijke vestiging in Duitsland vrijgesteld zijn van de afdracht van de zogenoemde “Insolvenzgeldumlage”. De Duitse of onder voorwaarden in Duitsland werkzame personeelsleden behouden echter wel hun aanspraak op “Insolvenzgeld”. Kortom, een forse besparing op de loonkosten en administratieve lasten. Sterker nog, de reeds eerder afgedragen bedragen zullen worden teruggestort.

Achtergrond bij deze heffing is dat de “Bundesagentur für Arbeit” in het jaar 2009 door het stijgend aantal faillissementen een tekort had van € 1 miljard door uitbetaling van het zogenoemde “Insolvenzgeld”. Met “Insolvenzgeld” worden de lonen drie maanden doorbetaald bij een faillissement. Om dit enorme gat te dekken, is besloten om de “Insolvenzgeldumlage” te heffen bij bedrijven. Deze “Insolvenzgeldumlage” is van 0,10% naar 0,41% gestegen en het is de verwachting dat het percentage zal blijven stijgen. Deze heffing dient maandelijks met de andere sociale verzekeringspremies te worden afgedragen. Gelukkig bestaat deze verplichting voor een groot aantal cliënten van Interfisc niet langer.

>> klik hier voor het laatste nieuws met betrekking tot dit onderwerp

>> lees meer over Duitsland

Publicatiedatum: 15 /07 /2014