Interfisc | Eindelijk duidelijkheid over de insolvenzgeldumlage
5459
post-template-default,single,single-post,postid-5459,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Eindelijk duidelijkheid over de Insolvenzgeldumlage

 

Eindelijk duidelijkheid over de Insolvenzgeldumlage

Tot voor kort bestond er een akkoord met de Duitse sociale zekerheid, waar overeengekomen was dat de Insolvenzumlage, een werkgeversbijdrage voor faillissement van bedrijven, niet van toepassing was indien een werkgever geen vestiging in Duitsland had.
Echter is de Duitse sociale zekerheid recent op deze beslissing teruggekomen en zijn zij van mening dat deze bijdrage voor alle werkgevers met personeel in Duitsland van toepassing is.
Interfisc heeft echter wel samen met onze partner Strick Rechtsanwälte und Steuerberater ervoor gezorgd dat deze bijdrage pas vanaf 2018 verschuldigd is.
Voor 2018 bedraagt de bijdrage 0,06% over maximaal € 6.500 per werknemer hetzij maximaal € 46,80 per werknemer per jaar.

Voorgeschiedenis

In 2014 nam de “Deutsche Rentenversicherung” na een jarenlange procedure het standpunt van Interfisc over dat bedrijven zonder feitelijke vestiging in Duitsland vrijgesteld zijn van de afdracht van de zogenoemde “Insolvenzgeldumlage”.
De Duitse of onder voorwaarden in Duitsland werkzame personeelsleden behielden echter wel hun aanspraak op “Insolvenzgeld”. Kortom, een forse besparing op de loonkosten en administratieve lasten. Sterker nog, de reeds eerder afgedragen bedragen werden destijds aan al onze klanten teruggestort.

Wat is Insolvenzgeldumlage?

Achtergrond bij deze heffing is dat de “Bundesagentur für Arbeit” in het jaar 2009 door het stijgend aantal faillissementen een tekort had van € 1 miljard door uitbetaling van het zogenoemde “Insolvenzgeld”.
Met “Insolvenzgeld” worden de lonen drie maanden doorbetaald bij een faillissement. Om dit enorme gat te dekken, is de “Insolvenzgeldumlage” in het leven geroepen.

Indien u vragen heeft dan kunt u contact met ons opnemen.

>> lees meer nieuwsberichten

Publicatiedatum: 22 /12 /2017