Interfisc | Heeft of zoekt u personeel in Italië? | Italië
15293
post-template-default,single,single-post,postid-15293,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Heeft of zoekt u personeel in Italië?

 

Heeft of zoekt u personeel in Italië?

Download dan hieronder onze gloednieuwe Factsheet Personeel in Italië, die vanaf vandaag beschikbaar is in het Nederlands, Frans, Engels en Duits!

Italië is zowel vanwege de taal als de regels, een uitdaging voor bedrijven die in deze markt geïnteresseerd zijn. Om u een idee te geven over de belangrijkste verschillen met Nederland, hieronder een tipje van de sluier.

De registratie als werkgever in Italië is complex en duurt daardoor in de praktijk erg lang. Bepaalde documenten moet u zelf aanleveren met een apostille van de rechtbank erop! Net als eerder in Frankrijk het geval was wordt in Italië géén loonbelasting ingehouden. Let dus op bij onderhandelingen met de werknemer over de hoogte van het netto loon: dit heeft voor hem of haar een geheel andere betekenis.

Tot slot is, net als in Frankrijk, de hoeveelheid instanties groot, met het gevolg dat er elke maand verschillende bedragen naar verschillende bankrekeningen moeten worden overgemaakt. Dit, in combinatie met het feit dat de kennis van de Engelse taal bij de meeste instanties beperkt is, zorgt ervoor dat het aannemen en verlonen van een werknemer in Italië een complex proces is. Maar zeker niet onmogelijk!

Download onze factsheet Personeel in Italië, met informatie over regelgeving, loonkosten, patronale verzekeringen en administratie in Italië!

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.
Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Aanspreekpunten voor Italië zijn Anke Stevens en Myriam van Asbroeck

Publicatiedatum: 02 /04 /2021