Interfisc | Belangrijke wijziging Franse salarisadministratie per 2019
5915
post-template-default,single,single-post,postid-5915,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Belangrijke wijziging met betrekking tot de Franse salarisadministratie per 2019

 

Belangrijke wijziging met betrekking tot de Franse salarisadministratie per 2019

Vanaf 01.01.2019 zal er voor alle werknemers bronheffing van de loonbelasting zijn rechtstreeks op de loonstroken in Frankrijk. Dit betekent dat uw werknemer niet langer zelf verantwoordelijk is voor de aangifte en afdracht van de loonbelasting, maar dat dit op zijn loonstrook wordt ingehouden en hij dus minder nettoloon zal overhouden.
De werkgever wordt verantwoordelijk voor de doorstorting van de loonbelasting, zoals gebruikelijk in de meeste andere landen.
Deze inhouding is in Frankrijk aangekondigd als de ‘prélèvement à la source’ en is van toepassing voor alle werknemers die in Frankrijk wonen en werken.

Vanaf 01.09.2018 zal de Franse Fiscus werkgevers informeren omtrent het percentage loonbelasting dat moet ingehouden worden voor hun werknemer(s), dit is voor elke werknemer verschillend aangezien dit afhankelijk is van zijn of haar persoonlijke situatie.

Heeft u op dit moment vragen?

Heeft u vragen over salarisadministratie in Frankrijk, neemt u dan gerust contact met ons op via welcome@interfisc.eu, telefonisch +31 (0)70 313 3000 of stel uw vraag via het contactformulier op onze website.

 

>> lees meer nieuwsberichten

Publicatiedatum: 19 /07 /2018