Interfisc | Aanvullende arbeidsvoorwaarden bij detachering naar Nederland
12370
post-template-default,single,single-post,postid-12370,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Aanvullende arbeidsvoorwaarden bij detachering naar Nederland

 

Aanvullende arbeidsvoorwaarden bij detachering naar Nederland

Vanaf 31 juli 2020 aanvullende arbeidsvoorwaarden voor naar Nederland gedetacheerde buitenlandse werknemers!

Door herziening van de Europese Detacheringsrichtlijn is de Nederlandse Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) aangepast. Hierdoor hebben buitenlandse werknemers die naar Nederland gedetacheerd zijn vanaf 31 juli 2020 recht op aanvullende arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, zoals vergoedingen voor reis- & verblijfkosten alsmede maaltijden. De meeste werknemers kunnen na een periode van 12 of 18 maanden aanspraak maken op deze aanvullende voorwaarden, echter voor naar Nederland gedetacheerde werknemers van uitzendbureau’s geldt dat dit al vanaf de eerste werkdag in Nederland kan.

Door deze wijziging neemt het belang toe van een onderzoek naar de gehanteerde arbeidsvoorwaarden, voorafgaand aan de melding van de detachering bij het “Meldloket WagwEU”. De werkgever moet immers kunnen aantonen dat de arbeidsvoorwaarden van de naar Nederland gedetacheerde werknemers in lijn zijn met de regels.

Wilt u meer weten?

Tip: ga op voorhand na of u voor de betrokken medewerkers belastingen of sociale verzekeringspremies verschuldigd bent in Nederland! Op onze website vindt u meer informatie over de hoofdregels bij grensoverschrijdend werken en internationale detachering.
Heeft u vragen over detachering naar andere landen? Bekijk dan de landenwijzer op onze website. Of neemt contact op met één van onze adviseurs Ewold Bom of Francesco Monteiro, zij denken graag met u mee.

Heeft u vragen?

Detachering naar Nederland? Vragen over wat u allemaal moet regelen? Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs Ewold Bom of Francesco Monteiro, zij denken graag met u mee.

Publicatiedatum: 18 /08 /2020