Interfisc | Indexatie van de salarisnorm voor de 30%-regeling, 2017 - Interfisc
4818
post-template-default,single,single-post,postid-4818,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

30%-Regeling in 2017

 

30%-Regeling in 2017

 

Indexatie van de salarisnorm voor de 30% regeling in 2017

De wet loonbelasting kent de mogelijkheid om een vanuit het buitenland aangeworven werknemer, onder voorwaarden, maximaal 30% van het salaris als een onbelaste vergoeding uit te betalen. Er zijn veel redenen om de regeling te handhaven, maar even zo menen tegenstanders dat de regeling versoberd moet worden of zelfs afgeschaft.

Hiertoe zijn twee amendementen ingediend (volledige afschaffing van de regeling en invoering van een salarisplafond), maar beide zijn onlangs door de Tweede Kamer afgewezen. Dit is voor nu goed nieuws, maar geeft aan dat de houdbaarheid van de regeling niet zonder meer gegarandeerd is. Houdt hiermee rekening in uw communicatie naar uw medewerker(s).

Voor het jaar 2017 kan de 30%-regeling worden toegepast en daartoe zijn de geldende minimum salarisnormen aangepast. De vanuit het buitenland aangeworven werknemer moet minimaal
€ 37.000 bruto per jaar verdienen om in aanmerking te komen. Let op, dit is exclusief de 30%-regeling.
Een uitzondering is gemaakt voor een vanuit het buitenland aangeworven werknemer die jonger is dan 30 jaar en in het bezit is van een kwalificerende master titel. Daarvoor geldt in 2017 een lagere salarisnorm van € 28.125. Dit is wederom exclusief de 30%-regeling.

Naast het voldoen aan de salarisnorm moet de, vanuit het buitenland aangeworven werknemer, voordat hij naar Nederland komt meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens hebben gewoond. Ook hierop zijn uitzonderingen van toepassing.

Benieuwd of uw (toekomstige), vanuit het buitenland aangeworven werknemer, voor de 30%-regeling in aanmerking komt? Wij adviseren u graag! Klik hier om direct contact met ons op te nemen.
>> lees meer over Nederland

Publicatiedatum: 15 /12 /2016